Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Realizacja zarządzeń |
agusia | 09-12-2002 22:00:45 [#01] |
---|
Mam sprecyzować zasady realizacji zarządzeń dyrektora, czy macie coś takiego, jeżeli tak to proszę napiszcie. |
Małgoś | 09-12-2002 22:29:50 [#02] |
---|
Wow! To już brzmi prawie jak "regulamin tworzenia regulaminów", niedaleko nam do "zarządzenia w sprawie realizacji zarządzeń". ;-) |
krystyna | 09-12-2002 23:32:05 [#03] |
---|
Też trochę mnie zatkało... Pamiętam, że dawniej pod każdym zarządzeniem był taki słodki napisik: "przyjęto do wiadomości i realizacji" - i tu następowały podpisy szanownych czlonków RP...... i kurcze, pewnie realizowali i to bez żadnych zasad.... |
Gaba | 10-12-2002 03:39:33 [#04] |
---|
Krysiu, czemu napisałaś, że "dawniej był zwyczaj". to jest bardzo dorby zwyczaj i teraz. Tekst zarządzenia - pod nim - zapoznali się... |
Marek Pleśniar | 10-12-2002 08:25:55 [#05] |
---|
właściwie tylko jedna rzecz mi się nasuwa czy określono w regulaminie pracy sposób zapoznawania się z zarządzeniami - przez pracowników. Same zarządzenia moga dotyczyc róznych rzeczy, więc trudno o jednolitym sposobie realizowania. Chyba narobisz sobie pracy tylko - bo np. zaczniesz prowadzić rejestr czynności podjetych wskutek wprowadzenia zarzadzenia. brrrr:-) |
Marek z Rzeszowa | 10-12-2002 09:42:20 [#06] |
---|
Myślę, że chodzi o to: kto, kiedy, w jaki sposób i za czyje pieniądze ma wykonywać zarządzenia dyrektora, jaki będzie sposób kontroli ich wykonywania. Każde zarządzenie powinno te informacje zawierać ;-)) Marek |
dyrcio | 10-12-2002 10:54:13 [#07] |
---|
Agusiu - ja mam podobny problem. Przy badaniu jakości pracy szkoły mam odpowiedzieć na pytanie z obszaru organizacja pracy szkoły:czy dyrektor zarządza przepływem informacji ? :-) Zaczynam od zeszytu informacji w szkole ( dawniej księga zarządzeń) oraz od rejestru zarządzeń dyrektora. |
agusia | 10-12-2002 20:19:51 [#08] |
---|
zalecenie Nie ja to wymyśliłam, to zalecenie pokontrolne. Dyrcio jeżeli chodzi o przepływ informacji to już napisałam - Informacja o przekazywaniu informacji - też mi to zalecono. |
agusia | 10-12-2002 20:32:07 [#09] |
---|
Księgę zarządzeń też mam, zarządzenia wydaję i ludzie je podpisują. Mam sprecyzować sposób kontroli realizacji zarzadzeń | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|