Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Art 84 KN -kto przerabiał praktycznie
strony: [ 1 ]
joszka17-12-2006 07:25:40   [#01]

Konsekwencją zatrzymania w czasie lekcji nauczyciela pod wpływem alkoholu jest  zgodnie z art 83 KN zawieszenie w pełnieniu obowiązków nauczyciela.Zrobiłem to,wydając decyzję dyrektora,o której nauczyciel został poinformowany ustnie -wysłałem mu ją za zwrotką do domu.Nie miałem po prostu miejsca w szkole,gdzie nauczyciel mógłby oczekiwać na sporządzenie dokumentu nie narażając się na wystawienie na widok publiczny.
Zawieszenie w obowiązkach określiłem na 3 miesiące ( znajomi twierdzą,że nie mogłem uzyć formuły "do czasu rozpatrzenia przez komisję dyscyplinarną przy wojewodzie"-sprawa nauczyciela mianowanego.
JAKIE są konsekwencje finansowe?
1.Zgodnie z zapisem w dzienniku-"zajęcia nie odbyły się"-utrata dniówki
2.Jak powinienem płacić w okresie od 1 stycznia ?

Art. 84. 1. Wynagrodzenie zasadnicze nauczyciela w okresie zawieszenia w pełnieniu obowiązków może ulec ograniczeniu,[ .....], w zależności od stanu rodzinnego nauczyciela, począwszy od pierwszego dnia miesiąca kalendarzowego następującego po miesiącu, w którym nastąpiło zawieszenie.

2. W okresie zawieszenia w pełnieniu obowiązków nie przysługują dodatki oraz wynagrodzenie za godziny ponadwymiarowe.

A także jeżeli w decyzji o zawieszeniu nie wspomniałem o ograniczeniu zarobków mam prawo zrobic to teraz?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]