Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Dzień Patrona Szkoły |
annah | 22-10-2002 07:19:22 [#01] |
---|
jak obchodzicie Dzień Patrona Szkoły? czy jest to dzień wolny od zajęć edukacyjnych dla całej szkoły? |
BUKA | 22-10-2002 07:43:31 [#02] |
---|
W mojej dawnej szkole, zresztą praktykują to do dziś, nie ma patrona. dzień szkoły obchodzi się 18 września w dzień św. Stanisława, patrona młodzieży i w tym dniu cała szkoła udaje się na wycieczki. Klasy I-II po miejscowości. Klasy III szlakiem drewnianych kościółków, klasy starsze do różnych miejsc kultu religijnego. Opłata za wycieczki jest minimalna, jadą wszyscy. Resztę dopłaca Komitet i ksiądz proboszcz. Wszyscy są zadowoleni Życzę miłych obchodów. BUKA |
Stokrotka | 22-10-2002 10:12:32 [#03] |
---|
Patron szkoły Naszym patronem jest Wojciech z Brudzewa obchodzimy święto Patrona 23 kwietnia. U nas od godz. 8 do 10 -tej wychowawcy zajmują się swoimi klasami, wtedy robimy konkursy, gry zabawy , wykonujemy plakaty. Około 10-tej uroczysta akademia z zaproszonymi gośćmi. Po tej części uczniowie jadą do domu , a grono idzie ma na małą czarną. |
Gaba | 22-10-2002 16:48:01 [#04] |
---|
u mnie jest święto przedostatniego dnia nauki w grudniu - imienicy i urodziny Adama Mickiewicza
- uroczysta Msza Św. za członków społeczności - kwiaty pod pomnikiem i na Wawelu
- zdjęcie wszystkich uczniów
- II cz. Dziadów (to tradycja)
+ różności |
PawełR | 22-10-2002 16:52:01 [#05] |
---|
A ja nie mam ani patrona, ani święta... :-( Myśleliśmy nad patronem, ale jakoś nic nam do głów nie lazło, a może ktoś ma pomysł? |
Tadek | 23-10-2002 15:48:39 [#06] |
---|
24 X My obchodzimy 24 X w rocznice nadania imie naszej szkole. W tym dniu nie ma zajwec dydaktycznych. rano wszyscz wraz z sztandarem udajemy sie do Kosciola nastepnie w szkole czesc artystyczna , konkurs w tym roku piosenki religijne "Ojcze dla Ciebie spiewam'. Nastepnie spotkanie przy ciastku nauczyciele, emeryci, rodzice, goscie a po poludniu zabawa dlla uczniow. |
annah | 24-10-2002 06:59:13 [#07] |
---|
no to u mnie bęzie podobnie dziękuję za pomoc w wymyślaniu :) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|