Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Środki na utworzenie punktu żywieniowego
strony: [ 1 ]
HenrykB28-08-2002 21:24:43   [#01]

Otrzymaliśmy z Ewą z S środki na utworzenie w naszym obiekcie punktu zywieniowego. Ponieważ nasz MOPS nie bardzo się orientuje, mam kilka pytań:

1. Jak zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych wydać te środki do końca września (obie kwoty przekraczają 14500 zł)?

2. Jak organizujecie punkt żywieniowy z tych środków, jeśli nie macie szans na zatrudnienie kadry kuchennej (ani jednego etatu)?

Ewa z Rz28-08-2002 22:10:27   [#02]

mam podobne sodki

I wszystkie przeznaczam na to by móc wydawać goracy posiłek. Wydawać a nie produkować. po prostu zakupuje zupę w zakładzie gastronomicznym i przywożona jest ona do szkoły w termosie.

W szkole eydawałam ją do tej pory w jednorazowych naczyniach, a otrzymane obecnie środki przeznaczam na takie doposażenie punktu by mozna to było robić w normalnych naczyniach.

mam tylko jeden problem - najmniejsza zmywarka kosztuje brutto ponad 4 tys zł, a mnie nie wolno zakupić niczego co możnaby potraktować jako środek trwały czyli nie mogę kupic sprzętu w cenie wyzszej niż 3,5 tys zł.

Może ktoś wie jak rozwiazac taki problem?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]