Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
dodatek za nauczanie indywidualne? |
Tereska | 27-08-2002 14:27:31 [#01] |
---|
Cze, Czy za nauczanie indywidualne dziecka, które z powodu długotrwałej choroby nie może uczęszczać do szkoły należy się nauczycielowi jakiś dodatek? Różne wersje słyszałem, ale nikt nie powiedział z czego to wynika. Jeśli możecie, to podajcie jakieś podstawy prawne. Z góry dzięks P.S. Przeszukałem Katalog, ale jakoś na kwestie dodatku dla nauczyciela za nauczanie indywidualne nie trafiłem. |
beera | 27-08-2002 14:45:21 [#02] |
---|
http://www.oskko.edu.pl/forum/thread.php?t=947#FBK Tu dyskutowalismy o prawnych aspektach rozpoczynania nauczania indywidualnego. A finanse- Rozporządzenie MEN z dnia 11 V 2000 w sprawie wysokosci minimalnych stawek wynagrodzenia zasadniczego......itd... w paragrafie 6 okresla uznawanie warunków trudnych ( za co nauczyciel ma dodatek) i tam w punkcie 6 jest mowa o naliczaniu takiego dodatku za prowadzenie nauczania indywidualnego dziecka zakwalifikowanego do nauczania specjalnego. czyli nie każde prowadzenie nauczania indywidualnego daje prawo do ubiegania się do dodatku. |
Karolina | 27-08-2002 14:49:59 [#03] |
---|
Mhm... jesli uczeń jest objęty nauczaniem indywidualnym nie posiadając orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego dodatku nie ma. Swoją drogą...a właściwie nie zaczynam..:-) |
Karolina | 27-08-2002 14:52:20 [#04] |
---|
Jeszcze coś.. znam taką poradnie, ktora na potrzeby organu prowadzacego napisała "specjalne" coby nauczyciel dostał dodatek, a na potrzeby nadzoru drugie orzeczenie - ab dziecko nie miało żadnych przylepek. Hm.. |
Basik | 27-08-2002 18:40:43 [#05] |
---|
Nie przysługuje dodatek, chociaż kiedyś bywało inaczej. A swoją drogą to ta poradnia, o której mówi Karolina , jest niezwykła. |
Ewa z Rz | 27-08-2002 22:16:57 [#06] |
---|
To czy taki dodatek przysługuje czy nie zależy od regulaminu wynagradzania uchwalonego przez organ prowadzacy. |
Zola | 27-08-2002 23:24:22 [#07] |
---|
tak ,kiedyś był dodatek oblig z Menu a teraz to zależy od organu,mój nie ustalił takowego | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|