Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Im glupiej tym madrzej :-( |
beera | 22-08-2002 18:54:27 [#01] |
---|
"Ksztalcenie modelu pedagogicznego obrazu absolwenta szkoły poprzez podniesienie poziomu organizacji procesu rozwojowego ucznia" Powiecie mi co to znaczy? Takich sformułowan w różnych róznościach bez liku. Nie wiem, może nawet i ja w swoich papierach takie umieścilam... Życie przerasta kabaret. Zaczynamy gonić w piętkę i niedlugo w szkole nic juz normalnie się nie będzie nazywalo. Śmialabym się z tego, gdyby nie to, ze mam poczucie wpadnięcia w jakiś wir. Jakby mnie kto kopnął, to chyba byłabym wdzięczna ;-)) |
Ewa z Rz | 22-08-2002 19:02:34 [#02] |
---|
To się kiedyś nazywało nowomowa... To jest chyba tęsknota do czasów, gdy nie bylo wazne co sie mówi (i pisze) byle się mówiło i pisało dużo. Im to bylo mniej strawne dla "maluczkich" tym lepiej i... nastąpił kompletny brak porozumienia... Nie mozna bylo zrozumieć ani słów, ani sensu... No i stad sie wziął fenomen Lecha, który mówił tak, że każdy rozumiał słowa choc niekoniecznie sens... A Ojciec Święty mówi tak, że rozumiemy (WSZYSCY!) i słowa i sens... |
Marek Pleśniar | 22-08-2002 19:55:04 [#03] |
---|
hmm, nie wiem co to znaczy:-) a w kopnięcie się nie dam wrobić, mam instynkt samozachowawczy:-) i pare innych instynktów! strasznie lubię taki bełkot, najlepiej śmiać się z autora. Robi piorunujace wrazenie jak on to usłyszy:-) Mówmy jak najprościej. |
HenrykB | 23-08-2002 17:33:21 [#04] |
---|
A to nie nowomowa. To branża. Statyny są specyficznymi, silnie działającymi inhibitorami reduktazy HMG-CoA, enzymu katalizującego reakcję biosyntezy cholesterolu. Odznaczają się szeregiem nowopoznawanych własności pozalipidowych. FARMACJA. Taką pracę pisałem. Wiele się nauczyłem. |
HenrykB | 23-08-2002 17:38:11 [#05] |
---|
No to jeszcze... Lowastatyna jest laktonem. Po wchłonięciu z przewodu pokarmowego jest hydrolizowana do łańcuchowego hydroksykwasu. Metabolit ten jest swoistym inhibitorem reduktazy HMG-CoA. Fajne. Nauczcie się na pamięć i zaszpanujcie na spotkaniu z farmaceutami. Efekt piorunujący. |
Gaba | 23-08-2002 17:41:23 [#06] |
---|
lo...co? |
bogna | 23-08-2002 17:48:59 [#07] |
---|
Henryku - a może jeszcze nam wyjaśnisz co to jest: HMG-CoA ;-))) |
Gaba | 23-08-2002 21:07:16 [#08] |
---|
bigna, jak to nie wiesz, i Ty nie wiesz, a wiesz, wstydziałabyś się, przecież każdy już wie... |
Marek Pleśniar | 23-08-2002 22:19:05 [#09] |
---|
każdy wykształcony człowiek wie:-) co to HMG-CoA na pewno i Ty wiesz:-)))) |
gosiula | 24-08-2002 13:41:21 [#10] |
---|
coś bardziej humanistycznego A ja proponuję rozgryżienie tekstu dla osób mniej "ściśniętych" czyli humanistów. Przesłanką tych hipotez jest założenie, iz system "ja" idealnego, składający się w swej najbardziej abstrakcyjnej wartwie z wartości osobistych, jest u idealistów względnie lepiej wykształcony. Wybór operacjonalizacji tego oczekiania jest natomiast podyktowany zalożeniem, iż o stabilności systemu decyduje stabilność relacji porządkujących jego elementy. Jest tak przynajmniej w wypadku systemu pojmowanego na sposób statyczny, co można bezpiecznie założyć dla tak abstrakcyjnego systemu, jakim jest system wartości osobistych, w dodatku badany w okresie na tyle krótkim, że uniemożliwiającym sponatniczne zmiany rozwojowe. Poniewaz relacją porządkująca system wartości jest ich preferencja, przewiduje się, że relacja ta jest u u idealistów bardziej stabilna w czasie. |
bogna | 24-08-2002 13:50:21 [#11] |
---|
:-))) No to może niech się wypowiedzą idealiści jak tam u nich ze stabilnością systemu pojmowanego w sposób statyczny (oczywiście w warstwie abstrakcyjnej) ;-))) |
beera | 25-08-2002 16:57:07 [#12] |
---|
NO TAK...... Czyli linia jest poprawna :-))) |
Marek Pleśniar | 25-08-2002 20:15:15 [#13] |
---|
hmmm ja tylko w sposób dynamiczny to... statyczny yym! |
Konto zapomniane | 25-08-2002 20:34:47 [#14] |
---|
A ja preferuję stabilną pozycję horyzontalną trzymając w ręku "Lecha" |
Marek Pleśniar | 25-08-2002 20:39:39 [#15] |
---|
co niniejszym i ja czynię ale z Żywcem:-))) |
mika | 25-08-2002 22:13:07 [#16] |
---|
a co powiecie na zwierzyniec? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|