Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
"Zdrowotny" dla księdza |
Joser | 06-06-2005 10:13:02 [#01] |
---|
Ksiądz zmienia parafię i planuje urlop zdrowotny. Co na to przepisy? |
beera | 06-06-2005 10:19:34 [#02] |
---|
jeśli zatrudniony na etat- należy mu się. Zmiana parafii niewielkie ma tu znaczenie. No chyba, ze tam, na tej nowej podejmie pracę jakąś |
AnJa | 06-06-2005 10:30:13 [#03] |
---|
No właśnie - pracę.
Wykonywanie obowiązków wikarego czy proboszcza to nie praca aby?
Zdaje sie, że kolejna luka się pojawia. |
janzg | 06-06-2005 10:54:06 [#04] |
---|
czy luka? urlop zdrowotny jest z danej szkoły dyrektor stosuje art 73 ust 7 jeżeli ksiądz podejmie wykonywanie obowiązków wikarego czy proboszcza i po sprawie. |
AnJa | 06-06-2005 11:00:54 [#05] |
---|
no...
I wzywa go do powrotu do pracy w szkole, w której go zatrudnic nie może, bo skierowanie wygasło (pomijam inne drobiazgi)
Żeby zerwać z akademickością dyskusji - czy są gdzieś księza zatrudnieni w pełnym wymiarze czasu pracy? |
rzewa | 06-06-2005 11:24:59 [#06] |
---|
no i... zastosowanie art 73 ust 7 problematyczne jest - przecież ksiądz cały czas wykonuje obowiązki wikarego czy proboszcza - zatem trudno mówić o podejmowaniu nowego zatrudnienia po otrzymaniu u. d. p. z. |
beera | 06-06-2005 11:28:47 [#07] |
---|
ale jeśli nawet podejmie- bo w nowej parafii niby podejmie ( choć wikarym jest przecież i tu i tu) to i tak jest to fant, z ktorym nie wiadomo co zrobić. bo skierowanie " nie wygaslo" najwyżej może cofnieto misję i nadano ja komuś innemu- ale w taką poprawność proceduralną to ja jakoś nie wierzę ;-) ....... Anja- bywają. sama znam jednego ksiedza na zdowotnym:-) |
janzg | 06-06-2005 13:50:20 [#08] |
---|
Żeby zerwać z akademickością dyskusji - czy są gdzieś księza zatrudnieni w pełnym wymiarze czasu pracy? ja takich nie znam w którymś roku miałem na ponadpołówkach trzech i wcale nie ukrywali tego, że chodzi o ZUSy ........i tam takie..... i wiem, że w takiej sytuacji zaczynanie akademickiej dyskusji na temat etyki, moralności, biedy bezrobotnych młodych ludzi po teologii - mogących być katechetami w szkołach, jest przeczynkiem do "świętego" oburzenia. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|