Forum OSKKO - wątek

TEMAT: ocena dorobku przez dyrektora a ocena dorobku opiekuna
strony: [ 1 ]
Gaba03-06-2005 07:12:20   [#01]

jak sobie radzicie z tym, są osoby bardzo zajęte w czerwcu, które nie mogą się wyrobić z opiniami, efekt mnie zostaje noc na napisanie oceny dorobku, mając już szimla z danymi przygotowanego...

Co roku u nas ktoś zawala... gniewa mnie to, ale jeszcze bardziej irytuje wprowadzanie procedur, gdzie chyba woźną trzeba by na straży postawić, by goniła tych co, co 3 dni coś muszą coś podpisywać, donosić...

- napisałam miesiąc temu do RR i RU kto się awansuje z prośbą o opinię... moje szimle gotowe i... nic. Opiekunowie stażu mają czas.

ale nijak nie mogę się doczekać opinii awansowych - trafiło na panią, która ma problemy z pamięcią (autentycznie), jest kochana i myślami jest już na emeryturze...

violka03-06-2005 10:25:13   [#02]

gaba

ja opracowałam sobie procedurę realizacji stażu i tam zawarłam terminy, m.in. opiekun ma 2 tygodnie od dnia zakończenia stażu na napisanie projektu oceny
Małgosia03-06-2005 10:42:32   [#03]

Gabo...

Tak, ten termin 2-tygodniowy obowiązuje opiekuna, ale dyrektor ma z kolei 21 dni na ocenę, licząc od złożenia sprawozdania za okres stażu. Gdy sie to zsumuje (zakładając, że sprawozdanie i projekt oceny razem złożą w ostatniej chwili), to Ty - korzystając z przysługującego Ci terminu nie musisz zmieścić się w czerwcu.

Z pewnością nie chcesz takiej sytuacji, więc uświadom ludziom, że jak nie złożą najpóźniej do 9 czerwca, to Ty nie wyrobisz się z terminem.To bardziej ich zmartwienie niż Twoje.

Mój szef, jak miał 16 ocen zrobić, to poprosił o sprawozdania i projekty ocen w 1 tygodniu czerwca, bo nie miał zamiaru się zarżnąć na końcówce miesiąca (a wówczas nie było jeszcze w przepisach ściśle określonego terminu złożenia projektu oceny).

Zresztą to logiczne - ludzie niech pilnują swoich spraw i terminów. To ich awans, więc niech to traktują priorytetowo.

Ale jak to w praktyce bywa, to wiadomo... :-(((

Kropka03-06-2005 10:59:39   [#04]

Podpowiedzcie...

czy mogłam zwrócić się z pismem do rodziców o opinię o nauczycielu wcześniej, tzn. zanim nauczyciel zakończy staż; np. 20 maja ?

Mój OP zażyczył sobie, by nauczyciele kontraktowi kończący właśnie staż złożyli stosowne dokumenty do nich - do 6 czerwca.....

Małgosia03-06-2005 11:04:02   [#05]

tak...

Możesz pod koniec maja. Taka interpretacja była - zdaje się - w odpowiedziach MENiS na pytania OSKKO w sprawie awansu.
zgredek03-06-2005 11:04:08   [#06]

OP nie może stawiać takich warunków

mogą zwrócić się jedynie z prośbą

mogłaś zwróćić się do rodziców z prośbą o opinię przed zakończeniem stażu

Małgosia03-06-2005 11:04:55   [#07]
O, Zgredek! :-)))
zgredek03-06-2005 11:05:40   [#08]
cześć Małgosiu:-)))
Kropka03-06-2005 11:19:05   [#09]
Dziękuję.   A OP tak kombinuje już drugi rok i szczerze mówiąc, to i tak trudno mówić o przepisowych terminach.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]