Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Eksperci w komisji
strony: [ 1 ]
Konto zapomniane02-06-2005 21:25:16   [#01]
Bardzo Was proszę wyjaśnijcie Mi, czy do  komisji klasyfikacyjnej na stopień nauczyciela kontraktowego  dyrektor powinien powołać eksperta??? Czy tak mam rozumiec paragraf 10 rozporzadzenia z 1. XII 2004r???
Leszek02-06-2005 21:31:54   [#02]

o tym mówi KN:

KN - Art. 9g. 1. Komisję kwalifikacyjną dla nauczycieli ubiegających się o awans na stopień nauczyciela kontraktowego powołuje dyrektor szkoły. W skład komisji wchodzą:

1) dyrektor (wicedyrektor), jako jej przewodniczący;

2) przewodniczący zespołu przedmiotowego (wychowawczego), a jeżeli zespół taki nie został w tej szkole powołany - nauczyciel mianowany lub dyplomowany zatrudniony w szkole, a w przypadku przedszkola, szkoły lub placówki, o których mowa w art. 1 ust. 2 pkt 2, w których nie są zatrudnieni nauczyciele mianowani lub dyplomowani - nauczyciel kontraktowy;

3) opiekun stażu.

no i na życzenie związkowiec

pozdrawiam

AnJa02-06-2005 21:32:49   [#03]

nie

KN:

Art. 9g. 1. Komisję kwalifikacyjną dla nauczycieli ubiegających się o awans na stopień nauczyciela kontraktowego powołuje dyrektor szkoły. W skład komisji wchodzą:
1) dyrektor (wicedyrektor), jako jej przewodniczący;
2) przewodniczący zespołu przedmiotowego (wychowawczego), a jeżeli zespół taki nie został w tej szkole powołany - nauczyciel mianowany lub dyplomowany zatrudniony w szkole, a w przypadku przedszkola, szkoły lub placówki, o których mowa w art. 1 ust. 2 pkt 2, w których nie są zatrudnieni nauczyciele mianowani lub dyplomowani - nauczyciel kontraktowy;
3) opiekun stażu.

Z art.10 Rozp. wynika jedynie , jakiego eksperta organ ma  szukać, jak organowi będzie potrzebny - z jką specjlnością znaczy.

Z art. 11 wynika tkże, że w Rozp. dokonuje się rozróżnienia organu od dyrektora.
AnJa02-06-2005 21:33:42   [#04]
Aha:-)

Ale moje obszerniejsze:-)
Leszek02-06-2005 21:35:44   [#05]

:-)))

pozdrawiam

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]