Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
co z tymi przepisami |
wisiak | 01-06-2005 23:49:35 [#01] |
---|
kulinarnymi. Długo mam czekać na tą szyneczkę? A te piersi????? Smalec też męczy??? Kucharki do roboty:)))) |
zgredek | 01-06-2005 23:52:11 [#02] |
---|
tytuł wątku świetny! gwarantuję, że zajrzą nie tylko ci, co powinni:-) a kucharek to tu dużo - oczywiście pomijam te zlotowe;-) |
bogna | 01-06-2005 23:52:25 [#03] |
---|
przepis jest bardzo prosty: zaprosić Gusię, Asię i Hanię :-))) |
AnJa | 02-06-2005 00:03:31 [#04] |
---|
No i jeszcze paru speców od marketingu.
Obżartuchów znaczy - coby atmosferę do konsumpcji właściwą zrobili mlaskając, oblizując sie i zatłuszczonymi łapami po brzuchach poklepując:-) |
beera | 02-06-2005 08:54:10 [#05] |
---|
mi wstyd podawać ;-) bo moj indyk w większości był według przepisu bogny;-)) |
hania | 02-06-2005 12:00:06 [#06] |
---|
ok, jedziemy ze smalcem ale musiałam wczoraj zrobić sobie w domciu, żeby czegoś nie pomylić i w miarę podać proporcje:-))
właśnie zjadłam kromkę z nim - ujdzie:-))
ok pół kg słoniny, 2 średnie cebule, 2 spore jabłka (najlepiej szare renety, ale inne też, byle mało soczyste, majeranek
słoninę rozdrabniasz fest (ja to robię w malakserze, krojąc wcześniej na średnie kawałki, pracowici mogą drobniutko nożem pokroić, leniwi - kupić w markecie mieloną :-))
w garnek i smażysz, mieszając często
jak się skwareczki w niej zrumienią dodajesz pokrojoną drobniutko cebulę , smażysz aż zmięknie ( z 15 minut to trwa conajmniej) potem utarte na grubych oczkach tarki jabłka (obrane) i odciśnięte z nadmiaru soku (soczek wypijam natychmiast), wsypujesz trochę majeranku (wg uznania) smażysz jeszcze z 15-20 minut (od "zawrzenia" zawsze ten czas) , przelewasz do jakichś naczynek (najlepiej jak troszkę przestygnie) i.... czekasz do rana
rano lecisz po świeży chlebek, ogóra kiszonego lub pomidorka, robisz herbatkę i zasiadasz do śniadanka
najzdrowsze nie jest
ale te jabłka powodują, że smalec mniej tłusty i nie taki niezdrowy:-))
smakosze mogą razem z cebulką dodać 2 zmiażdżone ząbki czosnku ( na zlocie było bez czosnku, )
no to smacznego
ja chcę przepis na sernik! Ewa!!!!! |
beera | 02-06-2005 12:04:28 [#07] |
---|
!!!!! ale te jabłka powodują, że smalec mniej tłusty i nie taki niezdrowy:-))
uffff ;-))) |
bogna | 02-06-2005 12:28:58 [#08] |
---|
tak :-)))))))) taki smalec z jabłuszkiem to w dietach odchudzających się stosuje ;-))))) |
AnJa | 02-06-2005 12:41:11 [#09] |
---|
I piwo do wypłukania ewentualnych toksyn i cholesterolu.
................
Jak to się stało, że część miodówki do domu przywiozłem?????? |
wisiak | 02-06-2005 14:22:20 [#10] |
---|
proste nie chciałeś sie podzielić. A ja nawet nie spróbowałam. Zaproszę Asię, Hanię, Bognę i......Ciebie AnJa. (dla wypłukania toksyn miodem oczywiście) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|