Forum OSKKO - wątek

TEMAT: prywatnie do informatyków, można?
strony: [ 1 ]
ewika01-06-2005 19:08:44   [#01]
Mam bardzo prywatne zapytanie. Otóż kupiłam dzieciom z wiadomej okazji grę komputerową/ bez przemocy/. Instaluję toto i nic. Czytam maczkiem wymagania, bo może mi czegoś brakuje. Niby mam wszystko, tylko potrzebne jest jakieś wspomaganie do karty grafiki. Pytanie: czy mam zakupić to wspomaganie/chyba kosztowne/, czy pójść z reklamacją- mogliby mnie przecież uprzedzić, że normalni ludzie nie posiadają takich wspomagań?
nalix01-06-2005 20:11:35   [#02]

kłopoty

Pani informacje są niejasne. Najpraktyczniej do pierwszego zakładu z serwisem komputerowym i tam pewnie za grosze doinstalują, co trzeba.
Woron01-06-2005 22:41:45   [#03]

A co oznacza "instaluję i nic"?? Instalacją przebiega do końca? Jakieś komunikaty się pojawiają?

ewika01-06-2005 22:48:20   [#04]
zainstalowało się pięknie, a kiedy chcę uruchomić to po angielsku "fatal error" i dalej, że nie mam czegoś /pixel coś/i nie można załączyć.
Roman K01-06-2005 23:24:21   [#05]

U mnie z angielskim źle, domyślny też nie za bardzo jestem. Gdyby całe te angielskie słówka tu się znalazły to może lepiej by poszło.

Czy przypadkiem ta gra nie życzy sobie wyższych parametrów pracy monitora?????? Przepisz angielski dokładnie - może coś więcej wymyślimy tu.

Roman_K

zgredek01-06-2005 23:29:21   [#06]
proponuję wymienić kartę graficzną
Woron02-06-2005 08:35:14   [#07]

Zapewne albo karta graficzna albo zainstalowany directx nie obsługują nowej wersji "pixel shradera".

1. Start - Uruchom - wpisać dxdiag - w okiejnku, które się pojawi na dole będzie informacja o aktualnie używanej wersji DirectX sprawdź czy nymer jest przynajmniej równy tej podanej w wymaganiach gry. Jeśli nie - pobierz i zainstaluj nowszą wersję.

2. Zainstaluj sterowniki producenta karty graficznej (jakie i skąd - patrz punkt 4).

3. Może w Start - Uruchom - jest jakieś narzędzie do konfiguracji gry.

4. Jaka to gra i jaka karta graficzna jest w komputerze?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]