Forum OSKKO - wątek

TEMAT: TRUDNE PYTANIE
strony: [ 1 ]
joszka23-05-2005 15:13:24   [#01]

Zobowiazałem sie moim kolegom,że  zadam pytanie na forum:

"Czy w Waszych szkołach nauczyciele dostali dodatkowe wynagrodzenie za prace na ustnych egzaminach przeprowadzanych w ramach Nowej Matury"?

Moi nauczyciele maja TYLKO ewentualne wynagrodzenie dodatkowe w ramach 10% dodatku motywacyjnego i nie przepadły im zadne godziny ponadwymiarowe (chociaz fizycznie sie  nie odbywały).Z dodatkiem o tyle kłopot,ze "obsłużyć" musiałem stara mature ,egzamin z przygotowania zawodowego w starych szkołach, aktywnych wuefmenów itp.

Jacek W23-05-2005 18:50:58   [#02]

Płacę dodatkiem motywacyjnym. Nie rozbijam na ustne i pisemne. W piśmie o przyznaniu dodatku jest: kwota podstawowa xxx zł, zwiększenie za pracę przy egzaminie dojrzałości - yyy zł, zwiększenie za pracę przy egzaminie maturalnym - zzz zł, razem - rrr zł. Rozpiska godzin (bez kwot) - w pokoju nauczycielskim.

PS Żeby było jasne - płacę również za pracę w komisjach w innych szkołach.

Zola23-05-2005 20:49:34   [#03]
ja płącę za wszystko powyżej 18 godzin
joszka24-05-2005 08:52:26   [#04]

#3 Zolu

czy byłabyś uprzejma "pokazać" techniczną strone tego zagadnienia - np zapis w regulaminie wynagradzania dający podstawę do płacenia - moze uda sie nasz OP przekonać do waszego rozwiazania.

Pozdrawiam

dyrlo24-05-2005 13:29:07   [#05]
Już kiedyś pisałam, że my będziemy płacić tylko aneks do regulaminu musi się uprawomocnić. W regulaminie mamy zapisane, że płacimy to co jest ponad etat. Nauczycielom spoza naszej szkoły już wypłaciliśmy - była to umowa zlecenie na przeprowadzenie ustnych egzaminów (wewnętrznych).
Dżoana24-05-2005 15:01:51   [#06]
A my nie dostaliśmy ani grosza! Nawet złotówki motywacyjnego, NIC...
joszka24-05-2005 15:42:35   [#07]

#6 Ale jakiś motywacyjny masz?

Moi mają motywacyjny przyznany juz w marcu - tylko on niestety obejmuje trud pracy włożony w egzamin.

Moje pytanie z #1 było wywołane bezsilnością w tłumaczeniu czegoś na co nie mam wpływu. Tradycyjne opowieści,ze za miedza płacą i to dobrze dało impuls do napisania niniejszehgo pytania

janzg24-05-2005 16:24:53   [#08]

przytaczam kawałek prozumienia ze stycznia 2005r.

§ 4

1.      Wykonywane przez nauczycieli zadania członków PZE w ich czasie wolnym od zajęć lekcyjnych oraz opiekuńczych i wychowawczych (art. 42 ust. 7a Karty Nauczyciela) są za dodatkową odpłatnością zgodnie z harmonogramem pracy PZE.

2.      Dyrektor szkoły podpisze umowę zlecenia na wykonywanie obowiązków członków PZE z zastrzeżeniem ust. 1.

3.      Wypłata należności za wykonanie czynności członka PZE nastąpi po:

-        wykonaniu czynności członka PZE i rozliczeniu się z Załączników o numerach 5a, 6a, 6b,

-        sprawdzeniu rachunku pod względem merytorycznym i formalno-rachunkowym,

-        zatwierdzeniu do wypłaty przez dyrektora szkoły – za 1 godz. zegarową wykonywania obowiązków członka PZE 15 zł brutto.

4.      Członkowie PZE – na własną prośbę – mogą otrzymać w danej szkole potwierdzoną przez dyrektora kserokopię Załącznika Nr 3 PROCEDUR CKE.

§ 5

Ustalenia zawarte w porozumieniu, są obowiązujące dla wszystkich stron, do czasu ustalenia zasad wynagradzania za pracę w PZE w regulaminie wynagradzania nauczycieli uchwalonym przez Radę Powiatu w ...........................

Wypowiedzenie warunków niniejszego porozumienia może nastąpić z zachowaniem miesięcznego okresu lub z końcem roku szkolnego 2004/2005.

----------------------------------------------

z  zaplanowanego paragrafu 4170 w budżecie na ten rok wypłaciłem niecałe 4 tys. zł

pełen tekst porozumienia swego czasu umieściłem w WYMIANIE.

---------

aha..........

nowy regulamin uchwalony w powiecie, na ten temat milczy

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]