Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Bez kwalifikacji
strony: [ 1 ]
bojola16-05-2005 20:19:23   [#01]
Mam nauczycieli języka angielskiego, którzy są w trakcie realizacji licencjatu. Pracują w szkole 3 lata, jedna z nich jest nauczycielem kontraktowym. Kuratorium zakwestionowało kwalifikacje. Co dalej?
rzewa16-05-2005 20:29:37   [#02]

nic

Ko będzie kwestionować dopóki tego licencjatu nie skończą i tyle.

Ale są zatrudnieni, a z powodu braku kwalifikacji zwolnić nie można. Pogadaj z nimi, żeby nie składali papierów na awans, bo się może Tobie (jeśliś dyrek) oberwać za takie zatrudnienie bez zgody KO.

Leszek16-05-2005 20:30:51   [#03]

zastosowałaś duże uogólnienie co do informacji o nauczycielach, formie zatrudnienia, ...

może coś bliżej o tych przypadkach...

pozdrawiam

bojola20-05-2005 05:20:57   [#04]

Inforrmacja o nauczycielach języka angielskiego

Jedna z pań zatrudniona jest jako nauczyciel kontraktowy na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony a pozostałe to stażystki.
Joser20-05-2005 10:59:19   [#05]

"Stażystki" bez kwalifikacji mogą być zatrudnione na prawach stażysty  (warunki pracy płacy) ale, jeśli nie mają kwalifikacji, nie mogą odbywać stażu. POnieważ nieskładały wniosku o rozpoczęcie stażu, więc wystarczy je  po prostu poinformować, że staż rozpoczną gdy uzyskają kwalifikacje.

Gorzej z nauczycielem kontraktowym, który zgodnie z literą prawa, nie miał prawa rozpocząć stażu na kontraktowego nie mając kwalifikacji.  Gdyby nie trzeba wysyłać informacji do kuratorium o stopniu awansu i terminach składania wniosków, można by jakoś przeczekać (zresztą teraz przerwa wynika z rozporządzenia) do uzyskania kwalifikacji.

bogna20-05-2005 21:40:33   [#06]

bojola

pani zatrudniona jako nauczyciel kontraktowy - zrobiła awans na tego kontraktowego u ciebie - jako nauczyciel angielskiego?

hmm... może odpisz mi na priva

Botka20-05-2005 21:59:25   [#07]

opiekun świetlicy

też nie ma kwalifikacji, zostały mu uznane na rok szkolny obecny przez KO - tzn dyrektor otrzymał zgodę na zatrudnienie go. Jest przyjęty na czas określony i co z nim dalej zrobić?
bojola21-05-2005 08:02:56   [#08]

Do Bogny

Nie byłam wtedy dyrektorem, więc nie miałam na to wpływu. W tym roku KO zakwestionowało kwalifikacje tej pani.
okeber21-05-2005 20:59:53   [#09]
ja mam taką samą sytuację znauczycielami językowcami, kuratorium twierdziło ,że s bez kwalifikacji. Są to nauczyciele kontraktowi na czas nieokreslony bo nie można ich bylo inaczej zatrudnić. Wczesniej nikt sie niie czepiał a teraz nie wiem co zrobić czy mam dać im wypowiedzenie?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]