Forum OSKKO - wątek
bojola | 16-05-2005 20:19:23 [#01] |
---|
Mam nauczycieli języka angielskiego, którzy są w trakcie realizacji licencjatu. Pracują w szkole 3 lata, jedna z nich jest nauczycielem kontraktowym. Kuratorium zakwestionowało kwalifikacje. Co dalej? |
rzewa | 16-05-2005 20:29:37 [#02] |
---|
nic Ko będzie kwestionować dopóki tego licencjatu nie skończą i tyle. Ale są zatrudnieni, a z powodu braku kwalifikacji zwolnić nie można. Pogadaj z nimi, żeby nie składali papierów na awans, bo się może Tobie (jeśliś dyrek) oberwać za takie zatrudnienie bez zgody KO. |
Leszek | 16-05-2005 20:30:51 [#03] |
---|
zastosowałaś duże uogólnienie co do informacji o nauczycielach, formie zatrudnienia, ... może coś bliżej o tych przypadkach... pozdrawiam |
bojola | 20-05-2005 05:20:57 [#04] |
---|
Inforrmacja o nauczycielach języka angielskiego Jedna z pań zatrudniona jest jako nauczyciel kontraktowy na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony a pozostałe to stażystki. |
Joser | 20-05-2005 10:59:19 [#05] |
---|
"Stażystki" bez kwalifikacji mogą być zatrudnione na prawach stażysty (warunki pracy płacy) ale, jeśli nie mają kwalifikacji, nie mogą odbywać stażu. POnieważ nieskładały wniosku o rozpoczęcie stażu, więc wystarczy je po prostu poinformować, że staż rozpoczną gdy uzyskają kwalifikacje. Gorzej z nauczycielem kontraktowym, który zgodnie z literą prawa, nie miał prawa rozpocząć stażu na kontraktowego nie mając kwalifikacji. Gdyby nie trzeba wysyłać informacji do kuratorium o stopniu awansu i terminach składania wniosków, można by jakoś przeczekać (zresztą teraz przerwa wynika z rozporządzenia) do uzyskania kwalifikacji. |
bogna | 20-05-2005 21:40:33 [#06] |
---|
bojola pani zatrudniona jako nauczyciel kontraktowy - zrobiła awans na tego kontraktowego u ciebie - jako nauczyciel angielskiego? hmm... może odpisz mi na priva |
Botka | 20-05-2005 21:59:25 [#07] |
---|
opiekun świetlicy też nie ma kwalifikacji, zostały mu uznane na rok szkolny obecny przez KO - tzn dyrektor otrzymał zgodę na zatrudnienie go. Jest przyjęty na czas określony i co z nim dalej zrobić? |
bojola | 21-05-2005 08:02:56 [#08] |
---|
Do Bogny Nie byłam wtedy dyrektorem, więc nie miałam na to wpływu. W tym roku KO zakwestionowało kwalifikacje tej pani. |
okeber | 21-05-2005 20:59:53 [#09] |
---|
ja mam taką samą sytuację znauczycielami językowcami, kuratorium twierdziło ,że s bez kwalifikacji. Są to nauczyciele kontraktowi na czas nieokreslony bo nie można ich bylo inaczej zatrudnić. Wczesniej nikt sie niie czepiał a teraz nie wiem co zrobić czy mam dać im wypowiedzenie? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|