Forum OSKKO - wątek

TEMAT: obszary akredytacji szkoły
strony: [ 1 ]
S Wlazło10-05-2005 05:05:28   [#01]
Proszę o konsultację: jakie obszary-zakresy-dziedziny (inna nazwa?) pracy szkoły powinny być Waszym zdaniem ujęte w system akredytacji.Byłbym też wdzięczny za podanie propozycji standardu-standardów akredytacyjnych do danego obszaru-zakresu-dziedziny.Jest szansa na zaprezentowanie, jak byśmy - czlonkowie OSKKO - postrzegali akredytację szkoły, a może też odrębnie - akredytację przedszkola i placówek innych.Dzięki z góry. Stefan
bratek10-05-2005 05:30:57   [#02]
Ja w temacie placówek innych:)) Konkretnie specjalnych. Akredytacji i standaryzacji, powinna podlegać przede wszystkim metoda pracy rewalidacyjnej/terapeutycznej (warto podkreślić, że warunkuje ona też organizację placówki).Pod tym względem panuje niesamowity bałagan w polskiej psychologii i pedagogice specjalnej. Posiadam szersze opracowania na ten temat, w razie potrzeby służę:)))
S Wlazło10-05-2005 09:51:32   [#03]

Bratek - super, to może być ważny material do opracowania wymogów akredytacyjnych dla tego typu placówek - mój email:swlazlo@poczta.onet.pl

Pzdr.Stefan

Grażka110-05-2005 22:23:22   [#04]

obszary akredytacji szkoły

Interesuje mnie procedura akredytacji szkół i przedszkoli. Proszę o bliższe informacje o projekcie akredytacji. Niczego nie mogę znaleść

Zespół akredytacyjny co to ma być i jaką pełnić rolę. Proszę o odpowiedź.

S Wlazło10-05-2005 22:39:44   [#05]
Szczegółów nie ma i ponownie proszę, jak widzielibyście akredytację, jako świetni dyrektorzy.Nic ustalone jeszcze nie jest, oczekuję propozycji różnych, dopiero potem mogę przedstawiać koncepcje zmian.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]