Forum OSKKO - wątek
Dorota1lo | 09-05-2005 13:32:04 [#01] |
---|
Jeszcze nad tym siedzę.... Poradźcie:-/ Tabele dotyczące absolwentów.... W ubiegłym roku mieliśmy absolwentów szkoły ponadpodstawowej, teraz mamy juz tylko uczniów "ponadgimnazjalnych". Czy tych "ponadpodstawowych" gdzieś uwzględniam? Moim zdaniem nie, ale dzwoniłam do delegatury z tym pytaniem i ....... nie dostałam odpowiedzi!!! Może tu się poratuję. Dzięki i pozdrawiam! |
sylwiaSZ | 09-05-2005 13:37:24 [#02] |
---|
SIO Jeżeli byli oni w ubiegłym roku szkolonym to tak. Absolwenci tylko z poprzedniego roku szkolnego |
AnJa | 09-05-2005 13:41:03 [#03] |
---|
Pocieszające to nie będzie
Przy identyfikacji szkoły nalezało zaznaczyć opcje "szkoła prowadzi odddziały ponadpodstawowe"
I tam ich wykazać.
Gdzię tu było jakieś wyjaśnienie, z którego wynikało że chyba niekoniecznie trzeba to wypełniać. Ale nie kojarzę do końca, czy o to właśnie chodziło. |
Dorota1lo | 09-05-2005 13:46:13 [#04] |
---|
Ale szkoła już nie prowadzi oddziałów ponadpodstawowych, mamy tylko ponadgimnazjalne. Co do wyjaśnień, które znalazłam na stronie MENiS: Absolwenci szkół zlikwidowanych, wygasłych
-
Ustawa o SIO nie daje podstawy prawnej do gromadzenia danych o szkołach i placówkach zlikwidowanych (będziemy zabiegać o uzupełnienie ustawy w tym zakresie). Jeśli ktoś już jednak wpisał takie dane (zdarza się to w zespołach szkół), to nie będziemy wymagali ich wycofania, jeśli wymagałoby to wpisu od nowa wszystkich danych o szkołach istniejących. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|