Forum OSKKO - wątek

TEMAT: SIO :-/
strony: [ 1 ]
Dorota1lo09-05-2005 13:32:04   [#01]
Jeszcze nad tym siedzę.... Poradźcie:-/ Tabele dotyczące absolwentów.... W ubiegłym roku mieliśmy absolwentów szkoły ponadpodstawowej, teraz mamy juz tylko uczniów "ponadgimnazjalnych". Czy tych "ponadpodstawowych" gdzieś uwzględniam? Moim zdaniem nie, ale dzwoniłam do delegatury z tym pytaniem i ....... nie dostałam odpowiedzi!!! Może tu się poratuję. Dzięki i pozdrawiam!
sylwiaSZ09-05-2005 13:37:24   [#02]

SIO

Jeżeli byli oni w ubiegłym roku szkolonym to tak. Absolwenci tylko z poprzedniego roku szkolnego
AnJa09-05-2005 13:41:03   [#03]
Pocieszające to nie będzie

Przy identyfikacji szkoły nalezało zaznaczyć opcje "szkoła prowadzi odddziały ponadpodstawowe"

I tam ich wykazać.

Gdzię tu było jakieś wyjaśnienie, z którego wynikało że chyba niekoniecznie trzeba to wypełniać. Ale nie kojarzę do końca, czy o to właśnie chodziło.
Dorota1lo09-05-2005 13:46:13   [#04]

Ale szkoła już nie prowadzi oddziałów ponadpodstawowych, mamy tylko ponadgimnazjalne. Co do wyjaśnień, które znalazłam na stronie MENiS:

Absolwenci szkół zlikwidowanych, wygasłych

1. Ustawa o SIO nie daje podstawy prawnej do gromadzenia danych o szkołach i placówkach zlikwidowanych (będziemy zabiegać o uzupełnienie ustawy w tym zakresie). Jeśli ktoś już jednak wpisał takie dane (zdarza się to w zespołach szkół), to nie będziemy wymagali ich wycofania, jeśli wymagałoby to wpisu od nowa wszystkich danych o szkołach istniejących.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]