Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Mankament matury ustnej |
Bonia | 06-05-2005 06:09:08 [#01] |
---|
Czy nie sądzicie, że wpadką CKE jest jeden z elementów procedur maturalnych, który mówi o tym, że absolwent jest sam na sam z zespołem przedmiotowym? Miałam odwołanie uczennicy, która w OKE wcisnęła nieprawdę. I oczywiście musiałam się tłumaczyć, pisać wyjaśnienie. A wszystko przez to, że nie było świadków (innych uczniów) i mogła sobie wyssać z palca, co chciała. |
AnJa | 06-05-2005 06:12:23 [#02] |
---|
A po kiego czorta jeszcze dzieciaków po instytucjach ciągać?
Jest skarga , jest wyjaśnienie - w ostateczności w tej sali były także min.3 osoby z komisji. |
Jacek W | 06-05-2005 06:56:55 [#03] |
---|
A poza tym... gdyby na sali mieli być inni uczniowie, to raczej po to, by przygotowywać się do egzaminu, a nie śledzić wypowiedź kolegi. |
Bonia | 06-05-2005 07:35:37 [#04] |
---|
Ale wtedy uczennica, o której pisałam wyżej nie miałaby możliwości wciskać nieprawdy całej komisji komisji, bo byliby świadkowie do konfrontacji. |
Jacek W | 06-05-2005 07:38:06 [#05] |
---|
Ale - jeśli to kumpele - wtedy nieprawdę całej komisji mogłyby wciskać dwie :) |
margocha | 06-05-2005 07:56:01 [#06] |
---|
Mają rację, one we dwie zawsze by sie dogadały co do wciskania kitu. Na szczęście OKE działa czasem ( w sprawie odwołań) zdroworozsądkowo. Dostałam odpowiedź na odwołanie delikwenta, informującą, że po rozpatrzeniu wyjaśnień komisji i absolwenta OKE nie widzi podstaw prawnych do unieważnienia egzaminu. Chyba jeszcze ktoś nam wierzy. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|