Forum OSKKO - wątek

TEMAT: przedszkole - pełne koszty za dziecko
strony: [ 1 ]
Ank05-05-2005 20:40:59   [#01]

Czy ktoś z was wie jak potoczyły się losy uchwał gmin mówiących o podwyższonej odpłatności za przedszkole dla mieszkańców gmin ościennych. U nas mają oni od września pokrywać pełne koszty pobytu dziecka w przedszkolu.

Kiedyś dyskutowaliśmy na ten temat i ktoś napisał, że to niezgodne z prawem. Podajcie przepis, artykuł czy jakąś wypowiedź tego dotyczącą.

Ajcila05-05-2005 21:24:44   [#02]
Przepisu poza tym, że prowadzenie przedszkola jest zadaniem własnym gminy innego nie ma. W związku z tym trudno się dziwić, że gminy nie chcą dopłacać do "cudzych" dzieci
Konto zapomniane09-05-2005 13:29:38   [#03]

Pełne koszty pobytu dziecka w przedszkolu

Do AnK!!

Radni naszej Gminy ustalili,iż Rodzice wszystkich dzieci,które zamieszkują poza terenem gminy musza płacić pełne koszty pobytu dziecka w danym przedszkolu.W naszym mieście funkcjonuje 45 placówek przedszkolnych i w każdej są inne koszty.Wyliczono je na podstawie ubiegłorocznego zestawienia.Rodzice,którzy mieszkają w ościennych gminach tak łatwo się nie poddali i przemeldowali dzieci do rodziny,znajomych itp.uzyskali zaświadczenia,że są zameldowani na pobyt czasowy w naszym mieście i na tej podstawie dyrektor naliczył im opłatę stałą jak dla dziecka - mieszkańca gminy.AnK! Mam prośbę! Z wymiany plików chciałam "ściągnąć" Projekt organizacyjny przedszkola" ,który zamieściłaś.jednakże Część IIIa Pracownicy pedagogiczni i IIIb pracownicy administracji i obsługi - rubryki są obcięte,niekompletne.czy możesz poprawic lub przesłać na mój adres e-mail: p29_bb@op.pl. Pozdrawiam!

Ank09-05-2005 16:08:03   [#04]
Wrzuciłam Ci na pocztę choć u mnie są kompletne tylko rubryczek trzeba dołożyć jeśli kadry masz więcej

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]