Forum OSKKO - wątek

TEMAT: awans zawodowy- finansowanie
strony: [ 1 ]
AgaKO04-05-2005 08:52:08   [#01]

Na sfinansowanie kosztów funkcjonowania komisji kwalifikacyjnych i egzaminacyjnych powołanych dla nauczycieli ubiegajacych się o wyższy stopień awansu zawodowego (nauczyciel mianowany, dyplomowany) otrzymujemy środki  z budżetu państwa.  Koszt rozpatrzenia jednego wniosku na stopień nauczyciela  dyplomowanego - 150 zł, na stopień  nauczyciela mianowanego- 100 zł.

W związku z tym mam pytanie. Może głupie ale ja się pogubiłam . Na co są te pieniążki?? Tylko na sfinansowanie ekspertów??

W 2003 roku w pismie z MENiS-u zostało napisane, że są to środki na wynagrodzenia ekspertów powiekszone o szacunkowe koszty dojazdów i administracyjne, które stanowią 10% zawartych umów (takiego zapisu nie było w 2004 r i nie ma w tym roku, a już tym bardziej nie ma w rozporządzeniu).

Napiszcie jakie są Wasze doświadczenia, bo ja juz nie wiem czy  koszty administracyjne można pokryś z tych środków czy nie.

Bardzo dziekuję za wszelkie podpowiedzi:-)

Władysław Ścianek04-05-2005 17:28:01   [#02]

Finansowanie awansu

Na terenie woj. małopolskiego w większości gmin organizujących postępowanie egzaminacyjne na stopień nauczyciela mianowanego wspomniane wyżej środki przeznacza na opłacenie ekspertów / 50 zł brutto /.  W nielicznych przypadkach gminy z własnych funduszy dokładają, by ekspert zarobił ok. 50 zł netto . Wszelkie koszty materiałowe pokrywane są z innych środków.  Nie zdarzyło się, by zastosowano stawki niższe od opisanych.   Serdecznie pozdrawiam !!!

karina07-05-2005 17:07:18   [#03]
U nas płacą 60 zł brutto z KO zwrot 50 zł

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]