W ubiegłym roku w akcie nadania stopnia awansu zawodowego wpisywało się posiadane przez nauczyciela kwalifikacje oraz typy i rodzaje szkół, w których może on być zatrudniony ( ...i może Pani być zatrudniona w ................) Teraz mam napisać 3 akty i chcąc się upewnić dzwonię do prawnika, a on mi mówi, że już się nie pisze żadnych rodzajów szkół ( fakt, że widziałam tam w różnych aktach różne głupoty...) , TYLKO posiadane kwalifikacje, a nowy pracodawca niech sam zadecyduje, czy z tymi kwalifikacjami delikwent może być zatrudniony w jego szkole, czy nie !!! A tak poważnie, wymóg ten został "zlikwidowany" przez art. 9b ust. 5 wyczyszczonej KN : "Akt nadania stopnia awansu zawodowego zawiera w szczególności: nazwę komisji kwalifikacyjnej lub egzaminacyjnej, numer i datę wydania zaświadczenia o uzyskaniu akceptacji lub zdaniu egzaminu, stopień awansu zawodowego, a także informację o poziomie wykształcenia nauczyciela" Pytanie: czy Wy też tak w swoich aktach robicie ??? No i jeszcze "uzasadnienie" na odwrocie aktu... Powiedzcie mi, bo już deczko zgłupiałam, czy się je pisze, czy nie ??? To też jest wg mnie jakieś poplątane, bo przecież cała procedura awansu + 5kg dokumentacji, nie mogła by dojść do skutku, gdyby w papierach ( tych najważniejszych !) było coś nie tak !!! - co by tam zgrabnie i mądrze napisać ???( tylko nie wypisywać dokumentów !!!) I jeszcze jedno, jak numerujecie wnioski i wydane zaświadczenia ? W ub. roku miałam tylko 1 stażystkę, no to i wniosek i zaświadczenie w rejestrach miały numer 1/2001. Teraz mam 3 sztuki - czy zaczynać numerację od początku tj. 1/2002, 2/2002, 3/2002 - czy numerki ciągnąć dalej tzn. 2/2002, 3/2002, 4/2002 ????????????? chyba namodziłam, ale liczę na Wasze odmodzenie......... |