Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Skąd dowiedzieliście się o istnieniu OSKKO?
strony: [ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ]
malinek21-05-2007 11:19:35   [#51]
Od byłej dyrekcji i wszystko w klimacie " tajne /poufne". To co miałam byc niedoinformowana? Poszperałam w necie i jestem.
hania21-05-2007 11:20:06   [#52]

się dowiedziałam

chyba na 2 zlocie w Zubrzycy
a potem z majla albo telefonu Marka:-))
ola 1321-05-2007 11:25:00   [#53]
No bij, bij mnie!!! Ale drugiego nie nadstawię :))))
ankate21-05-2007 11:31:01   [#54]
A ja dowiedziałam się o was na kursie "Internet w dydaktyce szkolnej" organizowanym przez WODN w Ł. Podawane były adresy ciekawych stronek i pani Was zarekomendowała jako niewyczerpane źródło wiedzy dyrektora....tylko nie uprzedziła, że uzależnia :-)))
Grazzza21-05-2007 11:32:48   [#55]
A ja od mojej byłej już niestety p. wizytator, którą pozdrawiam. Obecny wizytator, też w porządku. Zdziwił się jednak, gdy się dowiedział o mojej przynależności do tego szacownego grona. Chyba też do nas należy, nawet podejrzewam jaki ma nick, czasami nawet jest na forum. Był zadowolony, że jestem z Wami. Notabene często korzystam z jego (chyba jego) rad na forum.
stan21-05-2007 11:34:46   [#56]
...
skąd dowiedziałem się o OSKKO?
...
Nie pamiętam ...
;-)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
:-)
stan
ReniaB21-05-2007 11:35:28   [#57]

Nie pamiętam

szperałam nocą po internecie, ale na pewno nie w googlach bo jakoś za nimi nie przepadam; kiedyś miałam baaardzo kiepski nastrój i poprosiłam o wsparcie ; nawet dziś wracam do tamtych waszych maili;

dorota s p21-05-2007 11:39:47   [#58]
Na studiach podyplomowych "Zarządzanie Oświatą" na UW. Barzdzo Was polecał dyrektor jednego z warszawskich renomowanych ogólniaków, wówczas prowadzacy zajęcia z zastosowań informatyki w praktyce dyrektorskiej. Bardzo jestem zadowolona, że Was (nas?) dla mnie wówczas odkrył. Był rok 2003. Pozdrawiam.
Marek Pleśniar21-05-2007 11:56:26   [#59]
Stan - żartowniś ;-)
Marekarek21-05-2007 11:58:29   [#60]
Na szkoleniu zorganizowanym w ramach "Szkoły marzeń", jeden z dyrektorów stwierdzil, że "najlepsze forum dla dyrektorów".
Annax21-05-2007 12:21:24   [#61]

Dawno,dawno temu szukałam czegoś na poparcie swojej wiedzy w jakimś temacie, która to różniła się od zdania ówczesnego dyrektora. Szukałam w Internecie. Pojawił sie Vucan, a potem OSKKO.  - Czyli przypadkiem. Czasem potem jeszcze zaglądałam w razie potrzeby. Często zaglądam (bardzo często) od ponad roku (od kiedy zostałam KK). No i wtedy też zostałam członkiem oczywiście.

Pozdrawiam

Koba21-05-2007 12:32:51   [#62]
 Najpierw było zaproszenie na I Konferencję Dyrektorów Przedszkoli i chyba stąd. Z internetu i wyszukiwarki na pewno nie - bo wówczas nawet nie bardzo wiedziałam " jak się TO robi ". A potem zapisałam się i odważnie weszłam na forum - pytając. Nie miałam pojęcia jak - ale razem z forum uczyłam się też komputera. Dlatego Wam zawdzięczam także bezpłatne i bezcenne szkolenie w różnych dziedzinach. Nawet w podstawach internetu.
Jóźwiczek21-05-2007 13:04:23   [#63]
Jestem od 2 msc - grzebałam w google, znalazłam i zostałam. To prawda o tym uzależnieniu. Pozdrawiam wszystkich.
marpa21-05-2007 13:21:19   [#64]
Dwa lata temu dowiedziałam się od koleżanki - dyrektora przedszkola. Jestem jej za to niezmiernie wdzięczna!!!
B B21-05-2007 13:49:29   [#65]
Ja przez Vulcan, szukałam pewnych materiałów i trafiłam na Forum z czego bardzo się cieszę:) Teraz polecam forum swoim znajomym jako ogromną skarbnicę wiedzy. Ja póki co generalnie tylko czytam i nabieram doświadczeń.Zaglądam tutaj codziennie- to forum...uzależnia, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)
wiechna21-05-2007 14:08:20   [#66]

ja tez się...

dowiedziałam podczas szkolenia pod patronatem Vulcana, ale mam wrażenie, że wpadłam wczesniej na stronę Ossko chyba przez link ze strony znakomitego moim zdaniem praktyka dyrektora Pana Henryka Baniaka. Chociaz może mnie pamięć zawodzić i było nie co inaczej ale..
micali21-05-2007 14:14:31   [#67]
Ja, tak jak większość dowiedziałam się z internetu wyszukując jakiś problem oświatowy.
Donda21-05-2007 14:16:53   [#68]
 Też jestem tutaj od niedawna, choć dyrektorem jestem dość długo (za długo?:))). O istnieniu OSKKO dowiedziałam się, będąc na kursie. Prowadząca zajęcia ( Wasza członkini Ewa H.) zachęcała do zapisów i zajrzenia na tę stronę. Nie żałuję, że jej posłuchałam, bo znalazłam już tutaj wiele odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Pozdrawiam.
Ala21-05-2007 14:16:54   [#69]

a ja śledząc dyskusje na eduseeku bardzo dawno, dawno temu i podążając tropem dyskutujących trafiłam razem z nimi na forum eduinfo ale na krótko, bo potem powstało forum na Vulcanie i tam odrazu w pierwszym dniu się zarejestrowałam no i jestem do dziś :-)

Na początku jeszcze na eduseeku pisałam czasami ale jak mnie Marek z Olsztyna "za coś" op... to się obraziłam i tylko czytałam, potem mi przeszło i znowu zaczęłam się odzywać, a teraz to nawet na zlot się zapisałam :-)

izabelamaciejka21-05-2007 14:23:25   [#70]

Jakiś czas temu została mi powierzona funkacja kierownika pozalekcyjnych zajęć wychowawczych w placówce i wówczas zaczęłam szukać w necie wszystkiego, co mogłoby przydać się w pracy. Na początku tylko czytałam. W tym roku dojrzałam do wystartowania w konkursie na dyrektora i wtedy moja obecność na stronach OSKKO stała się niemal codziennym obowiązkiem i niemałą przyjemnością.

Żałuję, że nie mogę pojechać na zlot, jednak w tym czasie od dawna mamy zaplanowaną wycieczkę z całą Radą Ped. i nie wypada się wycofać.

beera21-05-2007 14:44:55   [#71]

tak czytam- wielu z nas to  internauci- wam jest nas najprościej znaleźć

mniej nas jest z prasy, GS, Dyrektora szkoły, GN

czyli mamy pewne kierunki wytyczone:)

............

swoją drogą ciekawe byłyby badania-

forum OSKKO jako narzędzie do nauki - malinek o tym pisała ( mnie tez forum nauczycło wszystkiego, co umiem zrobic z komputerem)
i

Forum OSKKO jako mobilizacja do przystąpienia do konkursu- mam taka teorię, że w wielu przypadkach nasi nauczyciele, to przyszli dyrektorzy

jatoja21-05-2007 15:02:36   [#72]
Niewiele jest specjalistycznych forów o takim stopniu zintegrowania środowiskowego...na tyle przekraczających granice wirtualności, by nie pozwolić przekraczać pozostałych ( to socjolingwistyczne wnioski).
Ciąg dalszy zależy pewnie od : ambicji OSKKO, pomyślanych kierunków rozwoju i pewnie zbliżającej się ( lub nie) kolizji interesów forum, jego swobody półprywatności czy kameralności ( pomimo liczebności ) z tzunami działalności OSKKO w realu. ( to wnioski nie wiem jakie, może nawet zarozumiałej generalizacji)
emeryt21-05-2007 15:05:10   [#73]

Asiu...

Nie pytaj mnie - Skąd dowiedziałem się o istnieniu OSKKO? - to ja się pytam - skąd OSKKO dowiedziało się o mnie. To już takie wieki - że nie pomnę.
beera21-05-2007 15:21:01   [#74]

jatoja- co do forum, sama jestem ciekawa.
W kazdym razie potrzeby się pojawiają nowe- wraz z wzrostem powszechności, nowymi zadaniami i pozycją:)

Ale to krucha substancja- strach ją ruszać, bo wszystko to, co jedni uznają za słabośc forum dla innych jest jego siłą i odwrotnie; konsekwencje nieopatrznych ruchów mogą być trudne do zaakceptowania:)

.............

Zdzisław, my sięgamy po perełki oświatowe po prostu:)

jatoja21-05-2007 15:36:55   [#75]

się wypowiem :)))

siłą forum jest "personalizacja" wypowiedzi i profesjonalność imiennie pozainstytucjonalnie gwarantowana - nie otrzymujesz informacji normatywnej (doradczej), ale koleżeńską -  psychologicznie atrakcyjniejszą i wzmacniającą poczucie bezpieczeństwa u "forumobiorcy".
jolkao221-05-2007 15:42:38   [#76]

moje pierwsze spotkanie - na vulcanie, a potem przenosiny ..i dalej trwam

pozdrawiam

bogda421-05-2007 15:46:12   [#77]

dzień dobry

Ja nie wiem, kto mi zarekomendował oskko, ale wiem jedno że bardzo wielu osobom zarekomendowałam forum i stowarzyszenie właśnie ja.

Ostatnio siedzę w miarę cicho ;-), nie marudzę na swoja "wadzę", bo sie boję weryfikacji / bo ja nie dyrektor /.

Ale pisze i czytam już 5 rok.Kiedyś chciałam  podyskutować ze Stefanem W. ale czmychnęłam czym prędzej ;-)))

beera21-05-2007 15:50:38   [#78]

:)))

matko

wybrażacie sobie, że na tym forum jest:
"personalizacja" wypowiedzi i profesjonalność imiennie pozainstytucjonalnie gwarantowana - nie otrzymujesz informacji normatywnej (doradczej), ale koleżeńską -  psychologicznie atrakcyjniejszą i wzmacniającą poczucie bezpieczeństwa u "forumobiorcy".

miałam czuja, że poprosiłam o Twoją pracę :))

................

Bogda
bardzo wielu osobom zarekomendowałam forum i stowarzyszenie właśnie ja.

być może to jedna z najlepszych form rozprzestrzeniania się stowarzyszenia:)

AnJa21-05-2007 15:59:19   [#79]
sądząc po tym, co na razie - jest oczywista (bo pytanie drogą netową) zależność: najpierw forum, potem OSKKO

nie rozumiem co jatoja napisała, ale ciekawe byłyby uwagi osób, które są w OSKKO a na forum nie zaglądaja , a jeszcze bardziej tych, co zajrzeli tu i tym bardziej się od OSKKO trzymają z daleka;-)
Ewav21-05-2007 16:06:59   [#80]
Byłam w Poznaniu na KKDS i tam  Asia prowadziła grupę nt kodeksu etyki. Potem wieczorem jakaś tajemna grupa zintegrowana bardziej od innych umawiała się na nocne wycieczki. Okazało się że to OSKKO. No to Was znalazłam.
jatoja21-05-2007 16:07:32   [#81]
AnJa  ;))) - znaczy kumpel doradził, to źle nie chce, nie? Albo: kumplowi przecież nie walnę, byle walnąć

(ja też siebie nie rozumiem, ale jak mi tak  każą "mądrzej" -  to się staram - a jak to brzmi w tłumaczeniu na innsze narzecza,,,ech!)
Konstancja21-05-2007 16:14:06   [#82]
To forum uzależnia. Każdego dnia zagladam kilka razy, żeby poczytać wątki. Tak jest od prawie roku. Na forum trafiłam przypadkowo, szukajac odpowiedzi na jakis nurtujący mnie "szkolny" problem. Od kilku miesiecy jestem członkiem OSKKO. Cieszę sie, że na jesieni (podczas spotkania w Poznaniu) poznam być może kilku aktywnych forumowiczów, których na razie znam tylko z nicka i ich wypowiedzi. Pozdrawiam wszystkich uzależnionych od forum.
Ewi21-05-2007 16:21:45   [#83]
Zapisałam się dopiero w marcu tego roku, ale już jakieś pół roku wcześniej koleżanka zapytała właśnie na FORUM jak można mi pomóc w pewnej sprawie. Wkleiła odpowiedź na moją skrzynkę i stąd wiem,że na Was można polegać. Tak szybka i kompetentna odpowiedź pomogła mi pozbierać się i powalczyć o wygraną. Udało się. Od tej pory jestem członkinią i  właśnie uzależnioną od forum. Jest ok. Dzień bez forum to dzień stracony. Pozdrawiam Basię - to ONA sprawiła, że jesteśmy razem. Pozdrawiam Was wszystkich.
malinek21-05-2007 17:06:30   [#84]
Przyznam,że ja również wielu osobom pokazałam stronę i forum. Ostatnio nawet,podczas swojej oceny, Panią wizytator zainteresowalam tematami z kwietniowej  konferencji,głównie nadzorem.
O uzależnieniu nie wspomnę,wystarczy sprawdzić wpisy:)
szwedka21-05-2007 17:19:07   [#85]
Ja tez uzależniona nie tylko tytoniowo,wchodzenie do internetu rozpoczynam od strony forum, gdy już sobie poczytam , a czasami popisze wtedy przeglądam inne strony.Zauważyłam tez od ponad roku  ,że niektóre osoby cieszą się wielkim poważaniem ,a o  ich wypowiedzi zabiega wiele forumowiczów w tym i ja.
Ja dowiedziałam się , o Waszej teraz Naszej stronie na Kursie Zarządzania Oświatą w Lublinie od koleżanki , która była już członkinią.
danucha21-05-2007 17:19:55   [#86]
dowiedziałam sie o istnieniu OSKKO na konferencji prowadzonej przez Antoniego Jeżowskiego,potem znalazłam forum ,a potem to już jak inni WTOPIŁAM jak młodzież powiada.
  Dzisiaj nie mogę sobie wyobrazic jak ja zaczynałam  bycie dyrektorem nie znając forum i OSKKO ,jak ja sobie poradziłam?????????????
AnJa21-05-2007 17:26:37   [#87]
pewnie nie radziłaś sobie

tyle, że nie wiedzialas o tym - i niewiedza to jest własnie ta przewaga, którą mają dyrektorzy, którzy nie sa członkami OSKKO i nie korzystają z forum
bosia21-05-2007 17:28:46   [#88]
Zgadzam się, od kiedy tu jestem, jestem w panice że tak mało wiem.
AnJa21-05-2007 17:30:48   [#89]
no,, widzisz - w sobote minie 4 rok mojej permamentnej paniki

a wcześniejsze 7 lat - luuuuzik
bosia21-05-2007 17:36:37   [#90]

No i po co mi to było.

Ale czasami dobrze popanikować razem.

elkap21-05-2007 17:38:23   [#91]
Ja wyczytałam o istnieniu OSKKO w Dyrektorze Szkoły, co prawda nie było w tym artykule adresu internetowego, ale tu już pomogłam sobie wyszukiwarką, a potem gdzieś około roku cztałam, czytałam, aż się zdecydowałam zapisać. I nie żałuję. Wprawdzie nie wyszedł mi wyjazd do Mietnego, ale co się odwlecze ...
madera21-05-2007 17:57:01   [#92]
A ja gdzies na stronach "Edukatora" sie zwiedzialam, a ze deczko niesmiala jestem tom podpatrywala prawie dwa lata- ale dosc partyzantki-jestem teraz wasza. Tylko na zlot jakos zebrac sie nie moge. Ale wszystko w swoim czasie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich :)))
jerzyk21-05-2007 18:09:30   [#93]

to chyba tez na temat :-)

http://oskko.edu.pl/forum/thread.php?t=3581&fs=0&st=0
Magosia21-05-2007 18:54:27   [#94]

A ja najpierw ..

1. Ludzie , czyli Rzewa. W Krakowie na III KKDS.
  2. OSKKO, czyli Poznań IV KKDS ( mieszkałam z miką).
  3. Potem - po roku Forum.

Czyli jestem nietypowa - ludzie mnie tu ściągnęli, ale jak weszłam to na amen :-)

A ad 2. to tak samo:

ewav 21.05.2007 16:06 [#80]
Byłam w Poznaniu na KKDS i tam  Asia prowadziła grupę nt kodeksu etyki. Potem wieczorem jakaś tajemna grupa zintegrowana bardziej od innych umawiała się na nocne wycieczki. Okazało się że to OSKKO. No to Was znalazłam.

szwedka21-05-2007 19:08:54   [#95]
Kiedyś była strona testowa teraz jej nie widze ,a mam problem taki: czy trzeba za kazdym razem wychodzic z watku, jeśli chce sie przeczytać czyjeś rady? Miałam tak kiedyś ,ze coś napisałam i nic cisza , po kilku minutach weszłam w inny wątek, potem wracam do mojego a tam wiele odpowiedzi i komentarze ze przez Zelandie lecial mozna jakoś ustawić abym widziała od razu bez wychodzenia tak jak na gadu gadu?
zgredek21-05-2007 19:10:35   [#96]
będąc w danym wątku - klikaj na pasku "odśwież"
ankate21-05-2007 19:12:26   [#97]
takie zieloniutkie 2 szczałeczki na górze :-)
szwedka21-05-2007 19:12:42   [#98]
Dzięki działa a ja tyle czasu bawiłam się strzałkami
szwedka21-05-2007 19:15:44   [#99]
Oczywiście tymi prawo w lewo jesteście kochani,zawsze i w każdej sytuacji nawet tak błachej jak ta mozna na was liczyć , Szkoda ,że nie moge pojechać do Ochotnicy , aby was poznac w realu , ale może kiedyś to nastąpi.
Marta Helena21-05-2007 19:25:24   [#100]

o OSKKO i forum dowiedziałam się od mojej szefowej(magosi)

chyba przeżywałam jakiś problem i żaliłam się jej,

podpowiedziała mi, gdzie szukac pomocy, jak radzą sobie inni

no i...

najpierw tylko czytałam, a teraz...

wiem, gdzie szukac

i dobrze, że jesteście

dlaczego nie chce mi pisac c

strony: [ 1 ][ 2 ][ 3 ][ 4 ]