Forum OSKKO - wątek
gregorz | 26-02-2014 09:23:59 [#501] |
---|
Witam.
Jak długo może trwać weryfikacja uprawnień użytkownika?
|
Kasia2012 | 14-03-2014 09:31:09 [#502] |
---|
Przypuszczam, że o tym pamiętacie ale na 31 marca mamy do zrobienia "Stare SIO" - program jest już na stronie internetowej.
Tyle z nowości ;) post został zmieniony: 14-03-2014 09:31:31 |
mstola | 19-05-2014 11:56:05 [#504] |
---|
Mam odzyskać pustą bazę danych, czy też tą wcześniej uzupełnioną, jak to praktykujecie? |
gregorz | 20-05-2014 12:13:48 [#505] |
---|
Witam!
Czy jest instrukcja jak wypełnić wydatki w danych zbiorczych w nowym sio, a dokładniej gdzie znajdę objaśnienia do źródeł dochodów?
z góry dziękuję za pomoc! |
rzewa | 20-05-2014 12:40:46 [#506] |
---|
szkoła samorządowa (rządowa) jest jednostką budżetową, zatem nie ma żadnych dochodów, a co za tym idzie również źródeł tych dochodów :-)
ale jeśli przyjąć, że chodziło tu o źródła finansowania wydatków, to są zasadniczo dwa: jedno, które wszyscy mają i drugie fakultatywne:
1. zatwierdzony plan finansowy - OP przesyła w ustalony przez siebie sposób środki zagwarantowane w planie finansowym
2. wydzielony rachunek wynikający z art 223 u.f.p. - OP ustala z jakich źródeł mogą być dokonywane wpłaty bezpośrednio dla szkoły i w jaki sposób szkoła może je wydatkować (właściwie to jest część planu finansowego, ale w pewien sposób wydzielonego więc i tu rozdzieliłam)
czyli pokrywasz wydatki z tego co otrzymasz od OP na tzw konto podstawowe i ew. masz takie wydatki, które możesz pokryć z tego co otrzymasz tytułem np. wpłat rodziców (żywienie, opłata za wychowanie przedszkolne) czy darowizn różnego typu |
gregorz | 20-05-2014 12:51:31 [#507] |
---|
Czy dobrze rozumiem, że w tej kolumnie ma być wpisane 0 - tzn ono same jest wpisywane automatycznie. |
Ania | 23-05-2014 09:01:43 [#508] |
---|
[#504]
Tworzysz pustą bazę danych, z niej wysyłasz wniosek o odzyskanie dotychczas wprowadzanej bazy danych, równoczesnie papierowy wniosek składasz w WE i czekasz.
Ja wczoraj odzyskałam bazę danych, zaimportowałam ją do owej pustej, którą stworzyłam dla wysłania wniosku.
Trzymam kciuki, ja czekałam pełne 3 miesiące :/ |
Grazzza | 19-12-2014 09:05:30 [#510] |
---|
Kiedyś było, ale nie mogę znaleźć. Kupiłam nowy komputer i teraz nie wiem, czy wszystko mi się zaimportuje z Sio, czy będą problemy. Gdzieś mi świta w głowie, że tylko na komputerze na którym się wprowadzało dane one pozostają, na nowy trzeba wszystko wprowadzać od początku. A może tylko wystarczy się zalogować na nowym komputerze i poprosić o odzyskanie danych.
Dzięki i pozdrawiam. |
rzewa | 21-12-2014 09:38:53 [#511] |
---|
należy przenieść plik z danymi na nowy komputer |
Grazzza | 22-12-2014 09:15:58 [#512] |
---|
Dzięki bardzo |
gimnazjum | 06-05-2015 11:50:13 [#513] |
---|
Ma ktoś może wniosek o odzyskanie bazy danych zgromadzonej w lokalnej bazie sio. Pilnie potrzebny bo nie moge zalogowac sie do nowo ściągnietej aplikacji. Pojawia mi się komunikat -Problem z dostępem do lokalnej bazy danych. Prawdopodobnie nie masz uprawnień Administratora do katalogu instalacyjnego aplikacji. Nie mogę zatem złożyć wniosku elektronicznie z pustej bazy a na techniczna infolinię już drugi dzień nie mogę się dodzwonić. |
andyzaj | 07-05-2015 09:25:49 [#514] |
---|
Spróbuj uruchomić plik jako Administrator (prawy przycisk myszy na pliku i uruchom jako.... Administrator) może pomoże. Czasami mimo tego że komputer uruchomiony na prawach administratora Nowe SIO tego "nie widzi" |
gimnazjum | 08-05-2015 09:16:20 [#515] |
---|
dziękuję uruchomiony- elektroniczny wniosek wysłany, ponawiam prośbę o wzór papierowej wersji tego wniosku plissss
Mam jeszcze jedno pytanie złożyłam wniosek o odzyskanie bazy danych n szkołę podstawową a jeśli chodzi o Punkt Przedszkolny muszę zrobić to samo tak? |
elnik | 08-05-2015 10:32:32 [#516] |
---|
Ja również odzyskiwałam bazę danych. wszystko poszło bardzo szybko i sprawnie, a konsultanci drogą e mail podpowiadali kolejne kroki. Mój wniosek papierowy zawierał wszystkie dane wyszczególnione w instrukcji odzyskiwania danych.
- DANE PODMIOTU WNIOSKUJĄCEGO:
Nazwa podmiotu: Szkoła ……………………..
Adres siedziby podmiotu: …………………..
Numer REGON podmiotu: …………………………..
Numer RSPO podmiotu: ……………….
Dane przedstawiciela podmiotu: imię nazwisko, adres e mail, Tel. kontaktowy: …………..
- PODSTAWA PRAWNA:
- Art. 89 ust. 1 ustawy o systemie oświaty
- ZAKRES DANYCH:
- wniosek dotyczy danych zgromadzonych w lokalnej bazie SIO
- POWODY UTRATY DANYCH
- błędy systemowe
- WYJAŚNIENIE BRAKU TECHNICZNEJ MOŻLIWOŚCI ODZYSKANIA UTRACONYCH DANYCH:
- liczne komunikaty o błędach
- konsultant wskazał ten sposób rozwiązania problemu
………………………………………………….
pieczęć i podpis kierownika podmiotu
POTWIERDZENIE WNIOSKU PRZEZ ORGAN PROWADZĄCY SZKOŁĘ W PRZYPADKU UTRATY DANYCH ZGROMADZONYCH W LOKALNEJ BAZIE PROWADZONEJ PRZEZ SZKOŁĘ. |
gimnazjum | 08-05-2015 11:11:13 [#517] |
---|
Dziękuję, dodam tylko, że we wniosku musi być jeszcze potwierdzenie wysłania elektronicznego zgłoszenia o odzyskanie danych. a co z Punktem Przedszkolnym? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|