Forum OSKKO - wątek
juasia | 23-08-2009 21:31:21 [#01] |
---|
Chciałabym, jesli to możliwe dowiedzieć się na jakich zasadach działają u was szkolne koła PTTK. Jakie umowy podpisujecie z oddziałami terenowymi, jak opłacani są nauczyciele, którzy prowadzą te koła na terenie szkoły (np. za wyjścia sobotnie). Czy karty wycieczki tego koła podpisuje dyrektor szkoły? czy za dany rajd w całości odpowiedzialny jest organizator czyli PTTK? |
juasia | 23-08-2009 22:11:41 [#02] |
---|
A może jednak ktoś coś wie na ten temat? |
AnJa | 23-08-2009 22:20:20 [#03] |
---|
szczerze mówiąc to nie rozumiem pytania
jesli jakas organizacja działająxca na rzecz mlodziezy chce działac w szkole zgłasza sie, i po uzyskaniu zzgody na zasadach okreslonych w statucie zaczyna działac
z mego punktu widzenia, przy organizacjach takich jak ZHP czy PTTK istotne śa kwestie typu- korzystanie przez nich z pomieszczen, partycypoacja w kosztach
reszta mnie nie interesuje- to ich dzialalnośc statutowa ich |
juasia | 23-08-2009 22:32:44 [#04] |
---|
Rozumiem, że to ich działąlność statutowa ale to jednak szkolne koło nie chciałabym nic przeoczyć. Nie wiem jak do tego prawnie podejść.
Nauczyciele domagają się, aby karta wycieczki była podpisywana przez dyr- a przecież jeżeli to zrobię to muszę im zapłacić za to wyjście sobotnie.
A czy nauczyciel może powinien napisać oświadczenie że prowadzi szkolne koło w ramach wolontariatu? |
AnJa | 23-08-2009 22:36:51 [#05] |
---|
jesli podpiszesz karte- dajesz za sobotę wolny dzień
nie wiem, co i kto może podpisywac w przypadku pracy w organizacji pozarządowej- nie bardzow wciąz tez wiem, po co Ci ta wiedza
pojęcie szkolne kolo nie oznacza, ze jest ono organem szkoly |
juasia | 24-08-2009 18:02:31 [#06] |
---|
AnJa - dzięki. Problem jest w tym że ta kwestia jest nieuregulowana w mojej placówce, chciałałabym aby ta organizacja działała w mojej szkole, ale nie mam funduszy aby tych nauczycieli wynagradzać. Udostępniam im miejsce spotkań, sprzęt. Zastanawiam się w takim razie jak działa ZHP. Czy ktoś mógłby mi pomóc i wskazać stosowne porozumienia o współpracy? |
cynamonowa | 24-08-2009 18:35:42 [#07] |
---|
U nas koło PTTK działa.....a finansowane jest z funduszu alkoholowego. |
DYREK | 24-08-2009 18:43:45 [#08] |
---|
"nie mam funduszy aby tych nauczycieli wynagradzać" - szkoła nie wynagradza za pracę w PTTK, ZHP, PCK, Caritas, Towarzystwie Poszukiwania Zabytków i Militariów itp.
zobacz: Art. 56 UoSO
post został zmieniony: 24-08-2009 18:51:52 |
juasia | 24-08-2009 20:54:20 [#09] |
---|
Dzięki Wam upewniłam się w pewnych kwestiach | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|