Forum OSKKO - wątek

TEMAT: PTTK w szkole
strony: [ 1 ]
juasia23-08-2009 21:31:21   [#01]
Chciałabym, jesli to możliwe dowiedzieć  się na jakich zasadach działają u was szkolne koła PTTK. Jakie umowy podpisujecie  z oddziałami terenowymi, jak opłacani są nauczyciele, którzy prowadzą te koła na terenie szkoły (np. za wyjścia sobotnie). Czy karty wycieczki  tego koła podpisuje dyrektor szkoły? czy za dany rajd w całości odpowiedzialny jest organizator czyli PTTK?
juasia23-08-2009 22:11:41   [#02]
A może jednak ktoś coś wie na ten temat?
AnJa23-08-2009 22:20:20   [#03]

szczerze mówiąc to nie rozumiem pytania

jesli jakas organizacja działająxca na rzecz mlodziezy chce działac w szkole zgłasza sie, i po uzyskaniu zzgody na zasadach okreslonych w statucie zaczyna działac

z mego punktu widzenia, przy organizacjach takich jak ZHP czy PTTK istotne śa kwestie typu- korzystanie przez nich z pomieszczen, partycypoacja w kosztach

reszta mnie nie interesuje- to ich dzialalnośc statutowa ich

juasia23-08-2009 22:32:44   [#04]

Rozumiem, że to ich działąlność statutowa ale to jednak szkolne koło nie chciałabym nic przeoczyć. Nie wiem jak do tego prawnie podejść.

Nauczyciele domagają się, aby karta wycieczki była podpisywana przez dyr- a przecież jeżeli to zrobię to muszę im zapłacić za to wyjście sobotnie.

A czy nauczyciel  może powinien napisać oświadczenie że prowadzi szkolne koło w ramach wolontariatu?

AnJa23-08-2009 22:36:51   [#05]

jesli podpiszesz karte- dajesz za sobotę wolny dzień

nie wiem, co i kto może podpisywac w przypadku pracy w organizacji pozarządowej- nie bardzow wciąz tez wiem, po co Ci ta wiedza

pojęcie szkolne kolo nie oznacza, ze jest ono organem szkoly

juasia24-08-2009 18:02:31   [#06]

AnJa - dzięki. Problem jest w tym że ta kwestia jest nieuregulowana w mojej placówce, chciałałabym  aby ta organizacja działała w mojej szkole, ale nie mam funduszy aby tych nauczycieli wynagradzać. Udostępniam im miejsce spotkań, sprzęt. Zastanawiam się w takim razie jak działa ZHP. Czy ktoś mógłby mi pomóc i wskazać stosowne porozumienia o współpracy?

cynamonowa24-08-2009 18:35:42   [#07]
U nas koło PTTK działa.....a finansowane jest z funduszu alkoholowego. 
DYREK24-08-2009 18:43:45   [#08]

"nie mam funduszy aby tych nauczycieli wynagradzać" - szkoła nie wynagradza za pracę w PTTK, ZHP, PCK, Caritas,  Towarzystwie Poszukiwania Zabytków i Militariów  itp.

zobacz: Art. 56 UoSO

post został zmieniony: 24-08-2009 18:51:52
juasia24-08-2009 20:54:20   [#09]
Dzięki Wam upewniłam się w pewnych kwestiach

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]