Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Wniosek o wgląd w dokumenty przeprowadzonego konkursu na dyrekto |
MMW | 20-02-2025 14:39:48 [#01] |
---|
Zwrócono się do organu prowadzącego podstawową szkołę publiczną w trybie dostępu do informacji publicznej o udostępnienie pełnej dokumentacji dotyczącej konkursu na dyrektora szkoły. Konkurs przeprowadzono 2 lata temu.
Jaka dokumentacja podlega udostępnieniu:
protokół
karty do głosowania
dokumentacja złożona przez kandydata?
|
izael | 22-02-2025 15:18:01 [#02] |
---|
Protokół jest na pewno informacją publiczną. Co do reszty to mam wątpliwości.
Protokół z posiedzenia komisji konkursowej obejmuje imiona i nazwiska przewodniczącego komisji oraz pozostałych członków komisji, imiona i nazwiska kandydatów, uchwały o dopuszczeniu lub niedopuszczeniu kandydatów do dalszego postępowania konkursowego, wraz z podaniem przyczyn odrzucenia ofert, informację o rozmowach przeprowadzonych z kandydatami, pytania zadane kandydatom w czasie postępowania konkursowego oraz zwięzłą informację o udzielonych odpowiedziach, informację o liczbie głosów uzyskanych przez poszczególnych kandydatów w kolejnych głosowaniach oraz informację o wyniku postępowania konkursowego. |
aglo | 24-02-2025 13:54:32 [#03] |
---|
Dodaję mój problem:
otrzymałam mail:
na podstawie art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej zwracam się z prośbą o udostępnienie informacji w następującym zakresie:
1. Proszę o przesłanie imiennej listy wynagrodzeń nauczycieli brutto za miesiąc styczeń 2025, bez wykazywania składników wynagrodzenia, wnioskuję o podanie kwoty brutto. Proszę o podanie przy każdej osobie podziału na informację jakiego przedmiotu uczy dany nauczyciel oraz w jakim wymiarze czasu pracy. Zgodnie z art. 14 ust. 1 ww. ustawy, wnoszę o przesłanie odpowiedzi na niniejszy adres mailowy.
Z wyrazami szacunku. B.
Mój inspektor ochr. danych osobowych objaśnił:
Zgodnie z art. 5 ust 2 (prywatność osoby) ustawy o dostępie do informacji publicznej prawo do informacji publicznej podlega ograniczeniu w zw. z RODO, natomiast należy skonsultować z Radcą czy nauczyciel jest osobą pełniącą funkcję publiczną a to określi sposób dalszego postępowania.
Kto może to wyjaśnić? Spotkaliście się z podobnym żądaniem? |
Masza | 24-02-2025 14:02:35 [#04] |
---|
Też dostałam taki mail.
Też kontaktowałam się z moim IODO. Powiedział, że wynagrodzenie nauczyciela jest opłacane ze środków publicznych, więc informacje trzeba udostępnić... |
annamaria | 26-02-2025 07:31:08 [#05] |
---|
czy dyrektor wg Was może poprosić nauczyciela o przedstawienie "drugiego" zatrudnienia w przypadku,gdy ma mało godzin dla dwóch nauczycieli i jeden pracuje gdzieś ,a drugi tylko w jego placówce |
Skimir | 26-02-2025 08:46:48 [#06] |
---|
Prośba jest prawem każdego :-) |
rzewa | 26-02-2025 16:08:23 [#07] |
---|
ale n-l może nie odpowiedzieć, może też odpowiedzieć cokolwiek bez żadnych konsekwencji
A jeśli miałaby to być przesłanka do zwolnienia, to można ją skutecznie zakwestionować w sądzie pracy | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|