Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Zbiórka pieniędzy dla chorej uczennicy
strony: [ 1 ]
eleonora09-12-2016 17:35:58   [#01]

Samorząd uczniowski zaproponował, aby ogłosić w szkole zbiórkę pieniędzy dla uczennicy z chorobą nowotworową. Dziewczynka ma nauczanie indywidualne, walczy z chorobą już drugi rok...

Cel szlachetny, ale zbiórkę pieniędzy powinnam zgłosić, no właśnie ... gdzie i co powinnam zrobić, aby nikt mi niczego nie zarzucił. Oczywiście, najpierw muszę zapytać rodziców dziewczynki, czy wyrażają zgodę na taka akcję. A co jeszcze powinnam zrobić ?

dorotagm09-12-2016 18:14:47   [#02]

zbieranie pieniędzy jedynie wśród uczniów w lokalach szkolnych odbywa się wyłącznie na podstawie zezwolenia władz szkolnych, czyli dyrektora.

Ja wydaję zarządzenie,

pp ustawa http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20140000498

art.2. pkt 2,

Inni powiedzą,czy dobrze?

mstola09-12-2016 20:25:21   [#03]

Zarządzenie wyrażające zgodę na zbiórkę, zbiórka do puszki, puszka komisyjnie otworzona, spisano notatkę wychowawca przekazał pieniądze rodzicom. Tak było u mnie rok temu.

eleonora09-12-2016 21:52:50   [#04]

Bardzo Wam dziękuję. 

an10-12-2016 08:34:09   [#05]

Zgodni z rozporządzeniem

Art. 5. 1. Zbiórka publiczna może zostać przeprowadzona po jej zgłoszeniu przez organizatora zbiórki i zamieszczeniu informacji o zgłoszeniu przez ministra właściwego do spraw administracji publicznej na ogólnopolskim elektronicznym portalu zbiórek publicznych, zwanym dalej „portalem zbiórek publicznych”.

Robicie tak??

an10-12-2016 08:36:18   [#06]

Doczytałam...odpowiadam sobie sama

Art. 2. Zbiórką publiczną nie jest zbieranie ofiar w gotówce lub w naturze:

4) wśród młodzieży szkolnej na terenach szkolnych, odbywające się na podstawie
pozwolenia władz szkolnych;

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]