Forum OSKKO - wątek
Stanisław | 24-03-2004 11:28:10 [#01] |
---|
Członkostwo w strukturach Unii Europejskiej wiąze się z dostosowaniem oraz wdrożeniem norm i procedur obowiązujących na rynku Unii Europejskiej. Jedną z nich jest system HACCP W zwiazku z prawnym obowiazkiem wprowadzenia systemu HACCP w zakładach zywienia zbiorowego od 1 maja 2004, mam pytanie czy ktoś z was ma opracowane procedury. Jeżeli tak to proszę przesłać na mój adres. |
Jolanta Szuchta | 24-03-2004 18:23:47 [#04] |
---|
Stanisławie dziś w tej sprawie dzwonilam do mojego SANEPiD-u(opolskie).Pani powiedziala mi zebym z HACAP-em sie wstrzymała,narazie mam mieć tylko dobrą praktykę higieniczną i produkcyjną, |
ReniaB | 25-03-2004 00:03:05 [#05] |
---|
a na szkoleniu pani powiedziała (też z sanepidu), że dobrze wdrożyc HAHAP może grupa pięciu specjalistów z co najmniej wyższym wykształceniem m.in. mikrobiolog,dietetyk, reszty nie pamiętam. Swoją stołówkę i tak będę musiała zamknąć, bo nie mam fizycznych możliwości spełnienia HACAP-owskich wymagań. |
HenrykB | 25-03-2004 00:58:10 [#06] |
---|
U mnie też Sanepid poprosił o wstrzymanie działań. Przygotowują się do szkoleń. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|