Forum OSKKO - wątek

TEMAT: HACCP
strony: [ 1 ]
Stanisław24-03-2004 11:28:10   [#01]

Członkostwo w strukturach Unii Europejskiej wiąze się z dostosowaniem oraz wdrożeniem norm i procedur obowiązujących na rynku Unii Europejskiej. Jedną z nich jest system HACCP W zwiazku z prawnym obowiazkiem wprowadzenia systemu HACCP  w zakładach zywienia zbiorowego od 1 maja 2004, mam pytanie czy ktoś z was ma opracowane procedury. Jeżeli tak to proszę przesłać na mój adres.

Maryśka224-03-2004 11:48:33   [#02]

Zajrzyj na wątki:

http://www.oskko.edu.pl/forum/thread.php?t=4877&st=15

http://www.oskko.edu.pl/forum/thread.php?t=920&st=12

Grażyna24-03-2004 18:21:01   [#03]

zerknij też tu:

http://www.fapa.com.pl/cgi-cid/index.cgi?sid=xh8z8due&src=cid6

możesz ściągnąć ksiązki na ten temat w całosci wraz z narzędziami (dokumentacją).

Jolanta Szuchta24-03-2004 18:23:47   [#04]

Stanisławie

dziś w tej sprawie dzwonilam do mojego SANEPiD-u(opolskie).Pani powiedziala mi zebym z HACAP-em sie wstrzymała,narazie mam mieć tylko dobrą praktykę higieniczną i produkcyjną,
ReniaB25-03-2004 00:03:05   [#05]
a na szkoleniu pani powiedziała (też z sanepidu), że dobrze wdrożyc HAHAP może grupa pięciu specjalistów z co najmniej wyższym wykształceniem m.in. mikrobiolog,dietetyk, reszty nie pamiętam. Swoją stołówkę i tak będę musiała zamknąć, bo nie mam fizycznych możliwości spełnienia HACAP-owskich wymagań.
HenrykB25-03-2004 00:58:10   [#06]
U mnie też Sanepid poprosił o wstrzymanie działań. Przygotowują się do szkoleń.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]