Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Zebrane propozycje na temat wniosków z nadzoru |
|
Adaa | 19-06-2007 12:34:45 [#01] |
---|
|
asia |
25.01.2006 20:37 [#73] |
|
|
Kategoria: Wszystkie pliki. Liczba plików: 684, sortowanie wg autora rosnąco.
|
|
ak62 |
21.01.2007 19:37 [#131] |
|
|
przymiarka do informacji z realizacji nadzoru pedagogicznego |
|
|
W wyniku realizacji planu nadzoru pedagogicznego przeprowadzono ... hospitacji, badania zakresów: warunki działalności szkoły, kształcenie, wychowanie, opieka i pozostałej działalności statutowej oraz zrealizowano ... narad szkoleniowych rady pedagogicznej. ...% uczniów spełniało obowiązek szkolny, w tym ... w szkole macierzystej, ... w innej szkole, ... poza szkołą, ... uczniów nie spełniało obowiązku szkolnego. ... uczniów spełniało obowiązek w trybie normalnym, ... w trybie przyspieszonym, ... % zostało odroczonych, ... posiadało orzeczenie, ... opinię, ...% powtarzało klasę, ... było nauczanych indywidualnie, ... realizowało indywidualny tok nauki, ... realizowało indywidualny program nauczania. Wymagania edukacyjne odpowiadały możliwościom rozwojowym uczniów. ...% uczniów otrzymało promocję. Uczniowie badanych klas uzyskali ... (wysoki, średni, niski, negatywny) wynik osiągnięć edukacyjnych. Absolwenci uzyskali ... punktowy średni wynik ze sprawdzianu. Analiza poziomu osiągnięć edukacyjnych uczniów wskazuje na następujące wnioski: .............. Z zachowania ...% uczniów uzyskało oceny wzorowe, ...% bardzo dobre, ...% dobre, ...% poprawne, ...% nieodpowiednie, ...% naganne. Uzyskane oceny z zachowania wskazują na (wysoki, średni, niski, negatywny) efekt pracy wychowawczej i opiekuńczej szkoły. Do mocnych stron szkoły zaliczają się: (na podstawie wyników dokonanych badań wymieniamy mocne strony szkoły) .................... Do słabych stron szkoły zaliczają się: (j.w.) Na podstawie w.w. wniosków podjęte zostały działania ................................... Podjęte działania przyniosły następujace skutki ........................................ xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Powyższa przymiarka jest jednym z 15-u załączników do dwustronocowego planu nadzoru pedagogicznego. Wszystkie dokumenty wynikają z przepisów prawa oraz pragmatyki szkolnej. Stanowia spójną całość, w większości wspólnie wypracowaną przez grono pedagogiczne. Bezcennym jest zastosowany program komputerowy gromadzący zebrane dane i dokonujący automatycznych przeliczeń czego końcowym efektem jest wydruk gotowych wyników nadzoru pedagogicznego |
| |
Adaa | 19-06-2007 12:35:38 [#02] |
---|
|
adaa |
21.01.2007 19:51 [#132] |
|
|
robie to tak : Wnioski z przeprowadzonego nadzoru pedagogicznego w I semestrze roku szkolnego 2005/2006 Na podstawie bieżącej obserwacji zajęć, obserwacji zajęć dodatkowych oraz uroczystości szkolnych stwierdzam, że praca dydaktyczno-wychowawcza przebiegała w sposób prawidłowy. Ogólnie ujmując następujące obszary pracy szkoły określam jako: (skala: negatywnie, poprawnie, zadowalająco, bez zastrzeżeń)
Obszar |
Uwagi |
Ocena ogólna |
działalność dydaktyczno, wychowawcza i opiekuńcza |
Na uznanie zasługuje rzetelność nauczycieli, angażowanie się w sprawy uczniów, systematyczne podnoszenie kwalifikacji. Wskazanym by było zwiekszenie zaangażowania nauczycieli w działalnośc pozalekcyjną-bezposrednio z uczniem |
zadowalajaco |
realizacji podstaw programowych |
Podstawa programowa realizowana systematycznie i efektywnie. |
bez zastrzeżeń |
przestrzeganie zasad oceniania i klasyfikowania |
Ankiety potwierdzają,ze zarówno uczniowie jak i rodzice w znakomitej większości znaja zapisy WSO. Brak odwolań się od ocen świadczy o akceptowaniu trybu ich wystawiania. |
bez zastrzeżeń |
przestrzeganie statutu szkoły, w tym szczególnie praw ucznia |
W szkole przestrzegane są zapisy statutu ,w szczególności prawa ucznia |
bez zastrzeżeń |
zapewnienie bezpiecznych i higienicznych warunków nauki uczniom |
Baza szkoły umozliwia bezpieczne i higieniczne warunki nauki.Nalezy jednak zwrócić wieksza uwage na bezpieczeństwo uczniów podczas przerw i uroczystości szkolnych. |
zadowalajaco |
współpraca nauczycieli w wykonywaniu ich zadań dydaktyczno - wych. i opiekuńczych |
Nauczyciele staraja się współpracowac ze sobą, wymieniaja się doświadczeniami. Daje się jednak zauważyc nierówne obciążenie zadaniami niektórych nauczycieli (tu musi popracowac nad soba dyrektor);-) |
poprawnie |
zainteresowanie nauczycieli innowacjami pedagogicznymi |
W przyszłości należałoby popracowac nad tym obszarem |
poprawnie |
doskonalenie zawodowe nauczycieli |
Realizowane w ramach posiadanych srodków. |
bez zastrzeżeń |
znajomość aktualnych problemów oświatowych i przepisów prawa |
Podłączenie pokoju nauczycielskiego,sal lekcyjnych do sieci Internet powinno wpłynąc na jakośc tego obszaru. |
poprawnie |
osiągnięcia edukacyjne uczniów |
Uczniowie chętnie biora udzial w konkursach wiedzowych, przedmiotowych .Uczennica klasy VI zakwalifikowala się do wojewódzkiego etapu konkursu polonistycznego, trzech uczniów zakwalifikowało się do wojewódzkiego etapu konkursu matematycznego oraz informatycznego MINILOGIA.Mamy laureatów konkursu KANGUR oraz KWADRATURA KOŁA |
bez zstrzeżeń |
atmosfera szkoły – kontakty uczeń – uczeń, uczeń – nauczyciel |
- |
bez zastrzeżeń |
obieg informacji w szkole, skuteczność realizacji zarządzeń dyrektora szkoły, zadowalająco |
W przyszłości należy popracowac nad terminowością przekazywania dyrektorowi szkoły zleconych do uzupełnienia materialów |
zadowalajaco |
baza szkoły – określenie potrzeb, pozyskiwanie środków, |
- |
bez zastrzeżęń |
promocja szkoły w środowisku. |
Cyklicznie organizowane imprezy szkolne wpływaja na otwarcie się środowiska szkolnego na zewnatrz.Rodzice,dziadkowie chętnie uczestnicza w zyciu szkoły.Aktywna strona internetowa szkoły w znacznym stopniu wpływa na promocje szkoły na zewnatrz.Dobre kontakty z prasa lokalną . |
zadowalajaco | i tyle:-) nie bawie sie w statystyki za bardzo bo to wszystko jest w dziennikach i zestawieniach,nie ma co tego powielac setki razy | |
Adaa | 19-06-2007 12:36:11 [#03] |
---|
agabu |
22.01.2007 09:51 [#138] |
|
|
Wnioski i na dodatek ogólne ze sprawowania nadzoru - można tylko na podst Uoso, np. tak: OGÓLNE WNIOSKI Z PEŁNIONEGO NADZORU PEDAGOGICZNEGO ZA I OKRES ROKU SZKOLNEGO 2005/2006 W ramach nadzoru pedagogicznego dyrektora szkoły wykonywałam przewidziane prawem (art.33 ust.2. ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty, ze zmianami ) czynności. W ramach: · oceniania stanu i warunków działalności dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej nauczycieli · analizowania i oceniania efektów działalności dydaktycznej, wychowawczej, opiekuńczej i innej działalności statutowej szkoły · udzielania pomocy nauczycielom w wykonywaniu ich zadań, · inspirowania nauczycieli do innowacji pedagogicznych, metodycznych i organizacyjnych, nadzorowi podlegały w szczególności: · zgodność zatrudniania nauczycieli zgodnie z kwalifikacjami · realizacja podstaw programowych i ramowych planów nauczania · przestrzeganie zasad oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów oraz przeprowadzania sprawdzianu klasy VI · przestrzeganie przepisów dotyczących obowiązku szkolnego · przestrzeganie statutu szkoły · przestrzeganie praw dziecka i praw ucznia oraz upowszechnianie wiedzy o tych prawach · zapewnienie uczniom bezpiecznych i higienicznych warunków nauki, wychowanie i opieki Pełniony, zgodnie z wyżej przedstawionymi zasadami, nadzór pedagogiczny, pozwala stwierdzić, że: · zgodność zatrudniania nauczycieli zgodnie z kwalifikacjami nie budzi zastrzeżeń · realizacja podstaw programowych i ramowych planów nauczania przebiegała prawidłowo, mimo zmian kadrowych wynikających z czynników niezależnych od dyrekcji szkoły · przestrzeganie zasad oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów oraz przeprowadzania sprawdzianu klasy VI, w związku z ich zmianami w czasie ubiegłego roku szkolnego , I okres bieżącego roku był czasem analizy skuteczności ich wdrożenia. Nie spotkaliśmy się z kwestionowaniem ze strony rodziców i uczniów procedur ustalania ocen klasyfikacyjnych śródrocznych. System został wdrożony z powodzeniem. · przestrzeganie przepisów dotyczących obowiązku szkolnego – 100 % uczniów realizowało obowiązek szkolny w I okresie roku szkolnego · przestrzeganie statutu szkoły –Należy nadal pracować nad propagowaniem znajomości uregulowań prawnych i organizacyjnych zawartych w Statucie wśród uczniów i rodziców, a także młodych nauczycieli. · przestrzeganie praw dziecka i praw ucznia oraz upowszechnianie wiedzy o tych prawach – nie stwierdziłam łamania praw dziecka i praw ucznia przez nauczycieli, nadal jednak konieczne jest upowszechniania wiedzy o tych prawach wśród uczniów i rodziców · zapewnienie uczniom bezpiecznych i higienicznych warunków nauki, wychowania i opieki – uczniowie mają w pełni zapewnione bezpieczne i higieniczne warunki kształcenia Realizacja statutowych zadań szkoły jest w bieżącym roku szkolnym trudna. Nastąpiło wiele zmian kadrowych i organizacyjnych. Stale zwiększa się ilość uczniów niepełnosprawnych i zakres potrzeb, które jesteśmy zobowiązani zdiagnozować i zaspakajać. Sytuacja finansowa szkoły, jakkolwiek lepsza niż w roku ubiegłym, jest nadal trudna. Mamy jeszcze wiele pracy nad doskonaleniem działań z zakresu kształcenia integracyjnego. Dziękuję wszystkim Państwu za pracę w I okresie i życzę sukcesów w realizacji zaplanowanych działań.
asia |
04.06.2007 10:39 [#06] |
|
|
chciałam wkleić na forum, ale się nie udaje więc dałam do plików:
04.06.2007 |
asia |
arkusz sprawozdawczy dla wychowawcy klasy- ułatwi sporządzenie sprawozdania z nadzoru, zwłaszcza punktu 2 a i 2b § 7 ust 4 Pobierz: wychowawca- podsumowująca.doc* (122 KB) |
|
|
| |
Adaa | 19-06-2007 12:38:54 [#04] |
---|
joljol |
13.06.2007 20:10 [#117] |
|
|
wklejam moją wersję opartą na Asi z wymiany plików - do przedszkola
Arkusz sprawozdania nauczyciela przedszkola
za rok szkolny 2006/07
1. Krótka charakterystyka grupy na koniec roku:
- ilośc dzieci (chłopcy, dziewczynki, podział na roczniki)
- mocne i słabe strony całej grupy
2. Wnioski z analizy poziomu osiągnięć edukacyjnych wychowanków z uwzględnieniem ich możliwości rozwojowych, wymagań edukacyjnych wynikających z podstaw programowych, o których mowa w art. 22 ust. 2 pkt 2 Ustawy
3. Ocena sytuacji wychowawczej w grupie oraz stanu opieki nad wychowankami (zgodnie z Rozporz. w sprawie nadzoru)
4. Przedsięwzięcia wychowawcze podjęte w grupie na przestrzeni roku (m.in. realizacja priorytetów MEN, KO, przedszkola) – proszę podać liczbę zajęć wynikających z realizacji programu autorskiego p-la, liczbę zajęć i tematy niwelujące zachowania aspołeczne u dzieci, liczbę zajęć i przykładowe tematy dotyczące budowania świadomości patriotycznej przedszkolaków. Proszę podać formy w/w zajęć.
5. Wnioski do pracy wychowawczej w przyszłym roku szkolnym.
6. Współpraca z rodzicami wychowanków na przestrzeni roku ( w tym zestawienie frekwencji zebrań z rodzicami, podejmowane tematy,udział rodziców w życiu grupy)
7. Wnioski do pracy wychowawczej w zakresie współpracy z rodzicami w przyszłym roku szkolnym.
8. Informacja na temat wychowanków, którym poziom osiągnięć utrudni kontynuację nauki w roku przyszłym (wskazówki do dalszej pracy).
9. Osiągnięcia wychowanków w konkursach, wystawach, przeglądach
Lp. |
Zasięg * |
Nazwa konkursu |
Liczba uczestniczacych wychowanków |
Liczba laureatów |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*zasięg (gminny, powiatowy, wojewódzki, ogólnopolski, międzynarodowy)
10. Doskonalenie zawodowe nauczyciela (wewnętrzne i zewnętrzne) w bieżącym roku szkolnym:
· staż pracy –
· stpień awansu zawodowego –
Lp. |
Data |
Temat – forma* |
Organizator, miejsce |
1. |
|
|
|
2. |
|
|
|
3. |
|
|
|
4. |
|
|
|
*forma: kurs, warsztaty, rada szkoleniowa, konferencja itp. | |
Danuta Skrzydłowska | 19-06-2007 15:40:44 [#05] |
---|
Na forum jestem nowa, w OSKKO trochę starsza. Byłam w Łodzi. Może ktoś ma pomysł na sprawozdanie z nadzoru do szkoły ponadgimnazjalnej zawodowej? Mam dobry Regulamin Pracy. Pozdrawiam. |
beera | 19-06-2007 18:23:04 [#06] |
---|
na koniec roku proponuję zgodnie z nowymi przepisami: 1) zakres wykonania planu nadzoru; w tym, to, co wynika z planu: badania o których mowa w § 3 ust. 2 ( to to tak dawniej zwane 'wewnetrzne mierzenie jakości- ja to tak rozzumiem) hospitacje wspomaganie , w tym szkolenia dla nauczycieli inne informacjie- w moim przekonaniu to np: gromadzenie informacji o pracy nauczycieli realizacja planu pracy szkoły 2) wnioski ze sprawowania nadzoru pedagogicznego, a w szczególności: a) wnioski z analizy poziomu osiągnięć edukacyjnych uczniów i wychowanków, z uwzględnieniem ich możliwości rozwojowych, wymagań edukacyjnych wynikających z podstaw programowych, o których mowa w art. 22 ust. 2 pkt 2 ustawy, oraz wyników sprawdzianu i egzaminów, o których mowa w art. 9 ust. 1 pkt 1-3 ustawy, b) ocenę sytuacji wychowawczej oraz stanu opieki nad uczniami i wychowankami;
3) podjęte działania wynikające z wniosków ze sprawowania nadzoru pedagogicznego wraz z informacją o ich skutkach.
+ art 40.ust 7 USO, czyli ogólne informacje o działalności pracy szkoły |
beera | 19-06-2007 18:23:52 [#07] |
---|
AHA!!!!!!!!!!!! NIE MAM SPRAWOZDANIA Z NADZORU Błagam o nie proszenie o niego mailami, BO NIE MAM :)))) |
Adaa | 19-06-2007 18:44:08 [#08] |
---|
przeslij co masz:-))) |
zgredek | 19-06-2007 19:13:13 [#09] |
---|
może ktoś asi podrzuci? |
beera | 19-06-2007 19:19:02 [#10] |
---|
no:) bo na razie mogę przesłać inne tam;) zdjęcia syna, uchwałę jakąś ale sprawozdania z nadzoru NIE ;)) |
izael | 19-06-2007 19:53:03 [#11] |
---|
#6 asia co autor chciał powiedzieć, mówiąc o badaniach, to my juz nie wiemy;((( U nas Kurator Oświaty tłumaczył na spotkaniach z dyrektorami, że to chodzi tylko o te badania, które KO zaplanował o w swoim planie nadzoru...i tak moja placówka badana była m.in. obywatelsko i patriotycznie. A te nasze badania, to wcale nie są badania...I ja już głupia jestem... a może w ogóle głupia jestem;)))))))))) |
beera | 19-06-2007 19:56:01 [#12] |
---|
szubański wraz z ta koncepcją odleciał z MEN a zdrowy rozsadek został czy MEN mi zabroni dokonywać badania jakości w ramach nadzoru? ciekawam czym? Przepisem prawnym? :)) szkoły na całym świecie zobowiązuje się do samooceny. U nas zabrania;)) |
izael | 19-06-2007 19:59:42 [#13] |
---|
zgadzam sie z tobą, ale przedstawiam tu tylko stanowisko MKO. Nam powiedziano, że rozporzadzenie określa, kto wykonuje badania ... i to nie jesteśmy my. A i tak większość z nas zrobi to "po swojemu" - minimum papieru maksimum informacji;) |
beera | 19-06-2007 20:02:17 [#14] |
---|
Nam powiedziano, że rozporzadzenie określa, kto wykonuje badania ... Ciekawam w jakim miejscu ono to okresla to raczej 'zgadywanie, co poeta miał na myśli";)) |
izael | 19-06-2007 20:03:35 [#15] |
---|
;))) a nasz kurator na pierwszy rzut oka taki mało poetyczny;))))) |
beera | 19-06-2007 20:04:02 [#16] |
---|
:))))) |
luska | 19-06-2007 21:05:49 [#17] |
---|
A ja tworzę tabelaryczne ujęcie pt "Informacja o zrealizowanym nadzorze"... i zaczątki wyglądają tak:
DZIAŁALNOŚĆ DIAGNOSTYCZNO-OCENIAJĄCA W RAMACH NADZORU |
WNIOSKI ZE SPRAWOWANIA NADZORU LUB OCENA SYTUACJI |
PODJĘTE DZIAŁANIA WYNIKAJĄCE Z WNIOSKÓW |
testy kompetencji |
przeprowadzono... |
dla wyrównaniuia poziomu wiedzy ... |
diagnoza „na wejściu” na podstawie wyników egzaminu gimnazjalnego |
krótko ile uczniów w jakich staninach, jak to rokuje etc |
... |
badanie osiągnięć edukacyjnych uczniów |
gdzie, z czego , jakie wnioski |
co zrobić, aby poprawić wyniki i osiągnąć wymagania egzaminu maturalnego |
próbny egzamin maturalny |
-||- |
-||- |
analiza wyników egzaminu maturalnego |
|
|
badanie poziomu zainteresowania ofertą edukacyjną szkoły - ankietowani tylu a tylu uczniów z tylu a tylu szkół |
|
zaproponować nabór do klas z następującymi przedmiotami realizowanymi w zakresie rozszerzonym: |
badanie poziomu agresji i przemocy w szkole |
|
|
ewaluacja programu wychowawczego szkoły |
|
|
analiza danych statystycznych dotyczących frekwencji uczniów |
|
|
analiza wyników w nauce |
|
|
hospitacje zajęć tyle ja tyle wice z tego a z tego |
|
zmobilizować nauczycieli do przeprowadzania hospitacji diagnozujących |
szkolenia dla nauczycieli takie a takie |
|
|
ocena pracy nauczycieli tylu a tylu |
|
dokonać oceny pracy tych nauczycieli, którzy jej nie mają w ogóle lub ostatnia ocena dokonana była przed rokiem 2002 |
monitorowanie awansu zawodowego i ocena dorobku zawodowego |
|
|
analiza arkuszy samooceny pracy nauczycieli |
|
|
inspirowanie do wdrażania innowacji |
|
|
wspieranie nauczycieli w zakresie znajomości przepisów prawa oświatowego |
|
|
analiza dzienników lekcyjnych pod kątem rytmiczności oceniania, przestrzeganie zasad oceniania i klasyfikowania, terminowości ich uzupełniania przez wychowawców |
1. zauważa się nierównomierne obciążenie pracą administracyjną wychowawców klasowych tzn. zbytnie nasilenie tych czynności w dniu posiedzenia klasyfikacyjnego , a także – sporadycznie - brak systematyczności i terminowości w uzupełnianiu takich danych jak frekwencja, informacje o spotkaniach z rodzicami czy ważnych wydarzeniach w życiu klasy. 2.sporadycznie stwierdza się przewagę ilości ocen za prace pisemne nad liczbą ocen za odpowiedzi ustne lub na odwrót a także zbyt małą ilość ocen w stosunku do tygodniowej liczby godzin zajęć z przedmiotu 3. brak systematycznego wpisywania ocen do głównego dziennika klasy ( dotyczy przedmiotów realizowanych w grupach) 4. na wyróżnienie w zakresie prowadzenia dziennika lekcyjnego zasługują: |
1.dla zapewnienia terminowości wywiązywania się wychowawcy klasowego ze swoich zadań – wdrożyć obowiązek wpisywania ocen śródrocznych i rocznych przez poszczególnych nauczycieli w terminie nie późniejszym niż dwa dni przed klasyfikacyjnym posiedzeniem rady pedagogicznej 2. dbać o odpowiednie proporcje między liczbą ocen za prace pisemne i odpowiedzi ustne 3. zobowiązać nauczycieli przedmiotów realizowanych w grupach do systematycznego wpisywania ocen cząstkowych do dziennika lekcyjnego |
analiza zestawień dotyczących realizowanych wycieczek, imprez |
|
|
analiza zestawień dotyczących udziału uczniów w konkursach |
|
|
zapewnianie bezpiecznych i higienicznych warunków nauki i pracy |
|
|
analiza frekwencji na posiedzeniach rady pedagogicznej |
|
| nie wiem sama czy to dobrze... |
petrus | 19-06-2007 21:09:16 [#18] |
---|
co ze sprawozdaniem dla nadzoru i organu. Czyli, czy tak jak dawniej bywało przekazujemy wnioski do oraganów i w jakim terminie? |
Tara | 19-06-2007 21:50:44 [#19] |
---|
Nie przekazujemy było w innym wątku i wynika z rozporządzenia |
DYREK | 19-06-2007 22:04:19 [#20] |
---|
Ja mam czas, ja poczekam;-) 31 sierpnia koniec roku szkolnego "Przed zakończeniem każdego roku szkolnego dyrektor szkoły lub placówki przedstawia radzie pedagogicznej i radzie rodziców informację o realizacji planu nadzoru..." |
krystyna | 19-06-2007 22:10:59 [#21] |
---|
izael ! a z którego jesteś KO ? bo na ostatniej naradzie dyrektorów (w kilku wątkach już o niej wspominałam...) też nam wyraźnie powiedziano, że dyrektorom NIE WOLNO przeprowadzać w szkole żadnych badań (tylko nie wiem, w jakim znaczeniu rozp. i KO używa słowa BADAŃ ?), bo od tego są fachowcy z tytułem dr ! Znaczy, Gaba może ? |
krystyna | 19-06-2007 22:16:13 [#22] |
---|
o, znalazłam ! nie musi być dyr, ale prawie..., bo chodzi zapewne o to: § 9. Kurator oświaty oraz inne organy sprawujące nadzór pedagogiczny mogą zlecać prowadzenie badań i opracowywanie ekspertyz, o których mowa w art. 35 ust. 5a ustawy, osobom posiadającym wyższe wykształcenie magisterskie i dorobek naukowy w zakresie dziedziny związanej z przedmiotem badań lub ekspertyz. |
Ala | 19-06-2007 22:21:16 [#23] |
---|
no to Gaba może... nawet ma takie specjalne "narzędzie" ;-) |
AnkaD | 25-06-2007 14:26:28 [#24] |
---|
Błaga mnie moja wicedyrektor o SPRAWOZDANIE Z NADZORU za II półrocze. Mamy podstawówkę. Błagam pomóżcie i niech ktoś prześle mi ściągę!!!!! Rada w środę. Mamy jeszcze dwie noce na napisanie. |
Adaa | 25-06-2007 15:22:27 [#25] |
---|
a co?...nie odpowiada wam to co macie w tym watku? |
Marek L | 27-06-2007 08:49:28 [#26] |
---|
sprawozdanie zgodnie z nowym rozporządzeniem JUTRO MAM RADĘ PLENARNĄ ZACZĄŁEM PISAĆ SPRAWOZDANIE Z NADZORU PO NOWEMU ZGODNIE Z NOWYM ROZPORZĄDZENIEM. Wiem ze ten watek ciągnie sie juz długo ale może ktoś chiałby sie podzielic swoimi przemyslenianiami p.o. dyrektor od 2 miesięcy marek z Lublina |
Marek L | 27-06-2007 10:02:36 [#27] |
---|
ponowienie Niesmialo ponawiam swoja prośbe na temat informacji o nadzorze po nowemu |
bogda4 | 27-06-2007 10:21:52 [#28] |
---|
nie masz dostępu do plików? jest tam przykład. / jesli nie masz daj znać/ |
Marek L | 27-06-2007 10:53:00 [#29] |
---|
NIESTTY NIE MAM bOGDA4 PROSZE O POMOC NIE MAM DOSTEPU MOJ ADRS mkrukowski@wp.pl dziekuje z góry |
beera | 27-06-2007 10:57:32 [#31] |
---|
ten plik może Ci przesłac tylko jego autor taką mamy tu praktykę- bo tak jest uczciwie po prostu względem człowieka umieszczającego dokument w wymianie plików napisz do elrym i ją poproś |
Marek L | 27-06-2007 11:05:42 [#32] |
---|
oki dziekuje za pomoc dyscyplinujacą juz pisze do elrym |
Marek L | 27-06-2007 11:07:56 [#33] |
---|
adres poczty elrym asiu możesz mi podac adres poczty elrym |
elrym | 27-06-2007 12:08:37 [#35] |
---|
Marku, sprawdź pocztę, odpowiedziałam na twój mail :-) |
Marek L | 27-06-2007 12:14:33 [#36] |
---|
dziekuję i już wiem ze elrym do KOBIETA pozdrawiam |
elawlo | 27-06-2007 12:44:35 [#37] |
---|
bogda 4 Ja też nie mam jeszcze dostępu tak jak MAREK L. proszę prześlij mi na adres ela410@wp.pl |
beera | 27-06-2007 13:10:32 [#38] |
---|
ten plik może Ci przesłac tylko jego autor taką mamy tu praktykę- bo tak jest uczciwie względem człowieka umieszczającego dokument w wymianie plików napisz do elrym i ją poproś |
elawlo | 27-06-2007 13:21:24 [#39] |
---|
ok dziekuje |
bogda4 | 27-06-2007 16:37:06 [#40] |
---|
dlatego wstrzymałam się z wysyłaniem. |
Konto zapomniane | 27-06-2007 20:03:47 [#41] |
---|
sprawozdanie z nadzoru Bardzo proszę, o przesłanie zarysu(planu lub pomysłu) na sprwozdanie z nadzoru! |
zgredek | 27-06-2007 20:08:15 [#42] |
---|
a tu jest - w tym wątku - poczytaj od początku |
elzbieta11 | 29-06-2007 09:50:30 [#43] |
---|
do elrym Proszę Cie bardzo o przeslanie sprawozdania z nadzoru!
Dziekuję |
irula | 29-06-2007 20:46:23 [#44] |
---|
Masa i elżbieta11 przesyłam Wam swoje niedokończone jeszcze sprawozdanie,prosze o uwagi |
gaga69 | 29-06-2007 21:18:15 [#45] |
---|
nie mogę sobie przypomnieć pp przesyłania wniosków z nadzoru do OP wiem że robiło się to również przed rozporządzeniem z 24 kwietnia czy teraz sie przesyła czy nie ? |
rzewa | 30-06-2007 09:03:10 [#46] |
---|
pp to art 33 ust 1 pkt 1 i 2 oraz ust 3 pkt 5 UoSO a także § ust 1 pkt 2 rozporządzenia o nadzorze, o ile kurator (wizytator) o przesłanie takiej informacji się zwróci lub taki obowiązek wpisze w plan nadzoru (§6 ust 2 pkt 2 rozporządzenia)
wcześniej taki obowiązek był wpisany wprost do rozporządzenia - obowiązek sporządzenia i przesłania raportu z wewnętrznego mierzenia |
Grazzza | 03-07-2007 15:02:06 [#47] |
---|
Wreszcie wykończyłam to paskudztwo, dzięki pomocy Asi i włożyłam sprawozdanie dla przedszkoli do plików. Asiu jeszcze raz ogromne dzięki za wszystko. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|