Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Jak przejąć szkołę. |
kohanka | 26-06-2007 21:00:40 [#01] |
---|
Podpowiedzcie jak powinnam przejmować szkołę? Czy oprócz przygotowania w sierpniu rady ped. powinnam jeszcze coś teraz robić?Stanowisko powierzono mi w innej szkole od 1 września, do 31 sierpnia jest tam poprzedni dyr, który nie odchodzi na emeryturę tylko ma pozostać jako nauczyciel. Dziwna sytuacja ale jakoś powinnam z niej wybrnąć. Może mieliście podobne sytacje? |
kohanka | 26-06-2007 21:02:35 [#02] |
---|
Ale się narobiło! Palce szybsze jak głowa. |
bogda4 | 26-06-2007 21:05:00 [#03] |
---|
ponieważ problem powtarzania wielokrotnie tego samego wpisu nasila się mam pytanie - co mamy robić żeby tego uniknąć? Przepraszam kohanko,że nie odpowiem ci jak przejąć szkołe ;-) ale może dyżurny informatyk podpowie najpierw nam. |
bogda4 | 26-06-2007 21:07:19 [#04] |
---|
acha szybkie palce mistrzyni forumowej ;-) |
rzewa | 26-06-2007 21:10:31 [#05] |
---|
nie wiem czy jest jakiś dyżurny informatyk - na pewno nie ja :-))
ale odpowiem
Klawisz Wyślij nalezy kliknąć tylko RAZ!
jeśli nic się (pozornie) nie dzieje trzeba czekać - można otworzyć następne okno przeglądarki i czytać inne wątki forum
jeśli wpis nie zostanie wysłany pojawi się okno błędu przeglądarki. Wtedy można wpis wysłac ponownie ale i tak radzę upewnić się czy znalazł sie on na forum poprzz oświeżenie interesującego nas wątku (lub całego forum przy dodaniu wątku)
Takie rzeczy dzieją się gdy jest albo duże obciążenie sieci albo zostały wyłączone niektóre serwery z uwagi na burze - dzisiaj bardzo burzawo było więc mogły być duże zwolnienia w funkcjonowanu sieci |
DYREK | 26-06-2007 21:11:48 [#06] |
---|
w sierpniu dyrektorem jest jeszcze poprzednik, Ty od 1 września i raczej on zwoła i przygotuje posiedzenie szkoła to także majątek, finnase i dużo bardzo ważnych papierów
|
Marek Pleśniar | 26-06-2007 21:15:45 [#07] |
---|
koh-anko:-) Jako już dyrektor (bo fak jest faktem już teraz) staw czoła sytuacji i zadzwoń do człowieka, umów się na rozmowę, ustal jak partner z partnerem - czyli uprzejmie i ze zrozumieniem sytuacji swojej ale i jego/jej zasady wchodzenia w organizację szkoły. Musisz być na radzie sierpniowej i za zgodą dyrektora prowadzić obrady (choć prawnie on jest przewodniczącym i to musi być honorowane) jestem pewien, że sam ci to poprzednik zaproponuje - bo to oczywiste dla każdego dyrektora ale musisz porozmawiać z nim, pokazać klasę :-) |
kohanka | 26-06-2007 21:15:53 [#08] |
---|
rzewa masz rację kliknełam 3 razy bo pozornie jak mówisz nic się nie działo. Już za chwilę sie dowiedziałam że jednak sie działo. Poprosiłabym tylko by ten dyż. informatyk usunął to co niepotrzebne. |
rzewa | 26-06-2007 21:16:49 [#09] |
---|
o do meritrum
sytuacja nie jest dziwna - jest normalna, szkołę obejmujesz dopiero 1 wrzesnia...
Wszystko zależy od tego jakie stosunki będa pomiędzy Toba a byłym - możesz spróbować pójść pogadać, może cos ustalicie. Jak się uda to fajnie, będzie można spokojnie wszystko przejąć
a jak nie, to cóż... ludzie sa tylko ludźmi, trzeba poczekać
Są takie OP, które wiedzą jak to powinno być zrobione i wprowadzaja nowego dyrka uczestnicząc w sprawnym przekazaniu szkoły - bo tak na prawdę to dyrek ustępujący powinien przekazać szkołę OP, a ten przekazać ją nowemu dyrkowi.
Można ten proces przyspieszyć - stary dyrek przekazyje nowemu przy udziale OP - bo OP to właściciel szkoły. |
kohanka | 26-06-2007 21:24:14 [#10] |
---|
rzewa i dyrek Czy powinnam dostać na piśmie powierzenie mi stanowiska? Dzień "zwycięstwa" to 8 czerw. /potem KO i RP/myślę tu o miesiącu czasu. Czy dobrze główkuję? Nie chcę też prowadzić żadnych rozmów dopóki nie mam czarno na białym. Bo w życiu róznie bywa. |
rzewa | 26-06-2007 21:28:49 [#11] |
---|
owszem, powinnaś otrzymać powierzenie na piśmie
tylko, że jest możliwe, iż uzyskasz je w ostatniej chwili, więc warto gdzieś na początku sierpnia (o ile do tego czasu nie będziesz miała powierzenia) przypomnieć się OP i zapytać tamże, jak to ma byc z tym przekazaniem i wogóle - może OP ma swoje ustalone procedury?
I wtedy równiez na rozmowę do dyrka, o ile OP ne oznajmi ci, że z powierzenia będa nici, bo...
Właściwie, zgodnie z zasadami, powinnaś otrzymać powierzenie do m-ca po konkursie, ale praktyka bywa zgoła inna... |
DYREK | 26-06-2007 21:31:58 [#12] |
---|
na piśmie powierzenie (powołanie na stanowisko) i pełnomocnictwo do zwykłego zarządu | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|