Forum OSKKO - wątek
Macia | 09-01-2004 06:41:38 [#01] |
---|
Czy ktos mógły mi powiedziec jakie zasady obowiązuja przy witaniu gosci. Chodzi głównie o to kogo najpierw wymieniać czy najwazniejszego funkcja czy kobiety czy jeszcze inaczej. Powiedzmy ze mam burmistrza księdza inspektpra oświaty(kobieta) sponsorów. |
Gaba | 09-01-2004 07:02:11 [#02] |
---|
wg funkcji - w organach w Twoim układzie - burmistrz najważniejszy potem inspektor potem ksiądz... biskup najważniejszy potem burmistrz potem inspektor inspektor ważniejszy potem referent nawet z MENiSa. Witasz w drzwiach i odprowadzasz do drzwi jeżeli masz burmistrza, prezydenta, biskupa. |
Macia | 09-01-2004 07:05:20 [#03] |
---|
O rany Dzięki Gaba |
Gaba | 09-01-2004 07:12:56 [#04] |
---|
najgorzej jak masz biskupa, kutartora i burmistrza/prezydenta miasta. tu możesz sie popisac dowcipem albo wg pieniążków - a więc prezydent albo wg mocy - hierarhcia p. Boga albo wg groźby - KO - oczywiście żartuję. W takim układzie powitałabym najpierw biskupa - bo najbardziej dalekie od szkoły stanowisko, a tych pozostałych jako zjadaczy chleba oświatowego razem łącznie - kobieta przed mężczyzną przy równości rang stanowisk, wiek starszy przed młodszym (przy równości stanowisk w organach). |
Jolanta Szuchta | 09-01-2004 08:14:13 [#05] |
---|
Ja tez zawsze mam z tym problem pomożcie ustalić kolejnośc. Z wizytą będa:wojewoda/pani/,marszałek wojewodztwa,kurator,burmistrz, st.wizytator z kuratorium,przedstawiciel PKOLu,olimpijczycy,dyrektor GZSziP, dyrektorzy szkól,jeszcze ktos z władz sportowych województwa. Zawsze jakoś tam witałam,ale skoro pojawił sie temat to proszę......jak wyzej. |
HenrykB | 09-01-2004 08:20:35 [#06] |
---|
No to do burmistrza dodajmy jeszcze przewodniczącego rady miejskiej. I dyskutujmy. |
AnJa | 09-01-2004 09:50:05 [#08] |
---|
Przewodniczący przed burmistrzem, nie wiem czy przedstawiciel PKOL nie wyżej. U nas zawsze : rząd , duchowny , samorząd (przy równych szczblach, czyli np. wojewódzkie). A poza tym i tak zawsze o kiś ważnym zapomne - i jakos to przechodzi:-) Ale ja na wschodzie:-) |
Maryśka2 | 09-01-2004 10:02:32 [#09] |
---|
Do nas takie szychy jeszcze nie zawitały, więc raczej zaczynam od osób duchownych, jako że najczęściej najbardziej uczulone, pozostali nie wnosili jeszcze pretensji co do kolejności. Miłe i życzliwe słówko dołączone do prezentacji, słodki uśmiech pani dyrektor i nikt się nie skarży ;-)))))) Ja też bardziej na wschodzie tylko południowym..... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|