Szkolenie odbyło się 15 lutego
2023.
Zapraszamy do
zamówienia
dostępu do nagrania z webinarium wraz z
materiałami szkoleniowymi. |
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Kadry Kierowniczej Oświaty
zaprasza na szkolenie narzędziowe - webinarium
dla praktyków zarządzania oświatą poświęcone praktyce
organizowania żywienia.
Prowadzące omówią obowiązki dyrektorów i ich
współpracowników związane z odpowiedzialnością za jakość
żywienia oraz prowadzeniem niezbędnej dokumentacji.
Poruszymy m.in. następujące zagadnienia:
-
Podstawowe akty prawne w tym Rozporządzenie Ministra
Zdrowia z 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków
spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i
młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań,
jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w
ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych
jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).
-
Własna kuchnia w przedszkolu – na co zwrócić uwagę.
-
Współpraca z firmą cateringową – na co zwrócić uwagę.
-
Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej
Praktyki Produkcyjnej (GMP).
-
Kontrola wewnętrzna i zewnętrzna organizacji
żywienia.
-
Jak rozmawiać o żywieniu w przedszkolu z rodzicami
podopiecznych?
Uczestnicy otrzymają przykładowe dokumenty,
decyzje związane z żywieniem w szkole i przedszkolu.
Prowadzące:
Anna Zabielska -
trener
o ogólnopolskim doświadczeniu, wieloletni dyrektor
przedszkola, członek Zarządu OSKKO;
Izabela
Leśniewska –
trener
o ogólnopolskim doświadczeniu, wieloletni dyrektor szkoły podstawowej, członek
Zarządu OSKKO.