Forum OSKKO - wątek
| Jot | 20-08-2026 20:20:50 [#01] |
|---|
Czy ktoś z Was miał w planie lekcji do tej pory łączone np 2 godziny chemii lub fizyki w jednym dniu w jednej klasie i czy było to zakwestionowane ze strony Sanepidu lub KO. Wiem, że jest obowiązek uwzględnienia w planie zajęć dydaktyczno-wychowawczych równomiernego obciążenia uczniów w poszczególnych dniach tygodnia, zróżnicowania zajęć oraz możliwości psychofizycznych uczniów podejmowania intensywnego wysiłku umysłowego... ale jest problem z planem lekcji nauczycieli, którzy uczą w kilku szkołach / w tym ci, którzy uzupełniają etaty/ post został zmieniony: 20-08-2026 20:31:51 |
| Jot | 20-08-2026 20:56:58 [#02] |
|---|
przy czym ci nauczyciele są u nas tylko na ten przedmiot |
| muza | 21-08-2026 08:52:58 [#03] |
|---|
Miałam dwa lata temu łączenie przez cały rok matemtyki dwie godziny, fizyki - nie miałam nauczyciela i posiłkowałam się nauczycielem z innej placówki. Plan był taki, że ów nauczyciel mógł być u mnie tylko na kioniec dnia... Nie było łatwo, ale się dałao, Sanepid wskazał, że należy spróbowac to rozwiązać. Próbowałam :) |
| Jot | 21-08-2026 19:07:49 [#04] |
|---|
Dzięki muza ...czasem zdarzy się taka sytuacja, że nie ma innego rozwiązania, choć liczę na to, że jeszcze coś może się zmienić i nie będę musiała tak robić ... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|