Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
świadectwa dla dzieci z orzeczeniem o kształceniu specjalnym |
Benk | 06-06-2005 22:23:53 [#01] |
---|
Czy na świadectwach dla dzieci z orzeczeniem o kształceniu specjalnym (upośledzenie w stopniu lekkim lub umiarkowanym) wpisujemy jakąś adnotację?? Gdzie to sprawdzić? |
aaga | 06-06-2005 22:40:13 [#02] |
---|
Uczniowie z orzeczeniem o upośledzeniu w stopniu umiarkowanym mają inne świadectwa (wzór 7b). Na świadectwach uczniów z lekkim jest adnotacja, że jest pod opieką poradni, nr orzeczenia i wpis o obniżeniu wymagań. Jest to w rozp. z 2002r. i nowelizacja w 2004 o wzorach świadectw... |
Benk | 06-06-2005 23:16:31 [#03] |
---|
Dziękuję za szybką pomoc! |
aaga | 06-06-2005 23:46:03 [#05] |
---|
Przepraszam, taką wiadomość (7b) otrzymałam od mojego "źródła wiedzy". Przeczytałam sprostowanie, jeszcze raz przepraszam i wielkie dzięki. |
zgredek | 07-06-2005 00:27:20 [#06] |
---|
ja się nie znam - więc poczytajcie;-) |
beera | 07-06-2005 08:41:37 [#07] |
---|
no, zgredek słusznie radzi, bo:
Numer wzoru |
Symbol |
Przeznaczenie |
1 |
2 |
3 |
1 |
MENiS-I/1/2 |
dla uczniów klas I - III szkoły podstawowej dla dzieci i młodzieży, w tym dla uczniów z upośledzeniem umysłowym w stopniu umiarkowanym lub znacznym | to wyżej dla umiarkowanych a tu niżej dla lekkich: 8. W świadectwach szkolnych promocyjnych oraz świadectwach ukończenia szkoły, wydawanych uczniom z upośledzeniem umysłowym w stopniu lekkim, na drugiej stronie świadectwa nad "Wynikami klasyfikacji rocznej" i "Wynikami klasyfikacji końcowej" umieszcza się adnotację "uczeń / uczennica realizował(a) program nauczania dostosowany do indywidualnych możliwości i potrzeb na podstawie orzeczenia wydanego przez zespół orzekający działający w .......", wpisując nazwę poradni psychologiczno-pedagogicznej, w której działa zespół, który wydał orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|